• Bolj kot nakup se splača najem vozila

    Bi se radi odpravili na vikend izlet, pa nimate prevoza? Morate zaradi pokvarjenega vozila uporabljati javni transport, saj zavarovalna polica ne vključuje nadomestnega vozila? Ali pa le želite narediti vtis in se na naslednjem pomembnem srečanju pojaviti v najnovejšem vozilu, …

Dokler nisem imel stojala za kolesa, je bilo treba moj motor večkrat odpeljati na servis. To je bilo zamudno in seveda tudi drago. Vzdrževanje ali servisiranje motorja doma je vedno cenejše kot na servisu, včasih pa celo hitrejše. Z nakupom stojala za kolesa pa je vse postalo lažje in lahko za svoj motor poskrbim kar v domači garaži. Poleg tega pa je tako motor čez zimo ali izven sezone tudi bolj ustrezno shranjen, kar je še ena dodatna prednost. Moram reči, da sem z nakupom zelo zadovoljen, poleg tega pa stojalo tudi ni bilo prav nič drago. Vsekakor pameten nakup!

Praktična stojala za kolesa

Stojala za kolesa so načeloma namenjena tako shranjevanju kot servisiranju motorja. Zaradi tega so zelo pameten nakup, saj jih lahko vsi lastniki motornih koles res dobro izkoristimo. Čez zimo namreč običajno motor stoji v domači garaži in dobro je, če v ta namen za shranjevanje uporabimo primerno stojalo. Tako je naš motor ustrezno shranjen tudi takrat, ko ga dalj časa ne uporabljamo. Zaradi stojala je namreč motor nekoliko dvignjen od tal, predvsem pa zelo stabilen.

Še bolj pomembno pa se mi zdi, da se lahko stojala za motor uporabi tudi za servisiranje, vzdrževanje in podobno. Nekatera opravila oziroma popravila pri motorju je pravzaprav nemogoče narediti, če nimamo ustreznega stojala za kolesa. Ali pa jih je narediti vsaj veliko težje, pa nenehno je treba paziti, da se motor slučajno ne prevrne in podobno. S stojalom je vse skupaj veliko, veliko lažje.

Veliko bolj enostavno

Motor je zaradi stojala veliko bolj stabilen. Prav zato je veliko lažje dostopati do njegovih vitalnih delov, kaj popraviti, priviti, zamenjati kakšen del in podobno. V ta namen se sicer uporablja različna stojala, a vsa imajo podoben namen.

Preberite si še naslednji članek: Trilobite – vrhunska znamka motorističnih oblačil

Motoristična oblačila Trilobite nam nudijo udobnost in zaščito..

Kakšnega boste izbrali, je odvisno od tega, kaj točno potrebujete. Jaz vam lahko povem, da mi ni žal denarja, ki sem ga vložil v nakup stojala. Od kar ga imam, se lahko marsikatere naloge, za katero je bilo prej treba na servis, lotim kar doma. Tako je vse skupaj veliko bolj enostavno in tudi ceneje. Nakup stojala za kolesa se mi je tako vsekakor obrestoval.

Za povratno vodenje izpušnih plinov v svežo zgorevalno zmes so v avtomobilski motor vgradili ventil, ki je danes znan pod imenom EGR ventil za reciklažo izpušnih plinov. Preberi več …

Kakovostna oblačila za motoriste. ‘Nemotoristi’ si težko predstavljajo, da bi se bilo sredi največje vročine smiselno obleči v smučarski kombinezon, škornje in zaprto čelado. Preberi več …

Ostale objave iz iste kategorije:

Avtomoto