• Svetilke za bujno rast in uspevanje rastlin

    Prav vsako živo bitje za normalen razvoj in delovanje potrebuje svetlobo. Najbolj zdrava in koristna je vsekakor naravna svetloba, ki pa ni vedno dosegljiva. Na srečo lahko uporabljamo umetno, ki je prav tako nepogrešljiva in zelo pomembna. V prispevku se …

Koristna uporaba avtomobilske cerade

Avtomobilska cerada proti toči je za marsikaterega lastnika ali uporabnika vozila ena od najboljših zadev, ki jih lahko naredi za svoje prevozno sredstvo. Tovrstna dodatna oprema namreč lahko koristno pomaga pri preprečevanju poškodb sonca in še drugih najrazličnejših vremenskih vplivov. Vemo, da lahko na primer pojav toče na vozilu naredi ogromno škode, ki je pogosto sploh ne moremo povsem izbrisati Obenem pa avto cerade poskrbijo za ohranjanje čistosti avtomobilov. Preprečujejo, da bi se na njih nabiralo listje, iztrebki živali in druga umazanija.

Vedno dobrodošla oprema za avto

Ko vstopite v svoj ali kateri koli drug avtomobil, vam je verjetno povsem samoumevno, da so v njem po tleh tudi preproge. Te so lahko izdelane iz različnih materialov, njihova naloga pa je, da avto ščitijo pred nezaželeno umazanijo. Ker so avtomobilske preproge torej povsem samoumevne, pogosto niti ne opazimo, da so v vozilu prisotne. Nekoliko drugače bi bilo, če bi vstopili v avto, v katerem ne bi bile nameščene. Takoj bi vedeli, da nekaj manjka oziroma da je vozilo precej prazno.

Folije za avto – izboljšajte videz svojega vozila

Vsak lastnik avtomobila si želi dobro vozilo, ki brezhibno deluje in ga varno pripelje na cilj. Udobje in zanesljivost sta zagotovo lastnosti, ki ju želimo tudi pri avtomobilu. Kako pa je s samim videzom vozila? Če nismo povsem zadovoljni z izgledom našega jeklenega konjička, ali pa bi radi zgolj popestrili njegov videz, so na voljo folije za avto. Folije za avto so odličen pripomoček, s katerim lahko izboljšamo videz svojega vozila, obenem pa poskrbimo za dodatno zaščito pred zunanjimi vplivi. Gre za folijo, ki jo nalepimo na izbran del avtomobila ter tako osvežimo njegov izgled.

Gumijasti tepihi za avto za boljši izgled in čisto kabino

Vsakodnevna uporaba našega avtomobila izpostavi občutljivo notranjost tal različnim situacijam, kot so ponesrečeno politje pijače, vlaga na čevljih in podobno. Obenem pa s čevlji obrabljamo tla, kar se lahko pokaže preko poškodb tkanine tal. Tako lahko notranjost vozila hitro postane neprijetna na pogled, razvije neprijeten vonj in tudi postane gojišče bakterij. Zato so gumijaste preproge za avto izredno uporabne, saj prevzamejo vso breme nase. Preprečujejo razlitje tekočin, razvoj bakterij in fizično obrabo tkanine. To pa je izredno pomembno, če želimo, da bo vožnja za voznika, sovoznika in potnike vedno udobna, varna in prijetna.

Vloga termostata v vašem avtu

Če želite, da je vaš avto primerno ogrevan, ne gre brez določenih komponent. To so hladilna tekočina, hladilni sistem in termostat za avto. Če vas kljub temu, da ste poskrbeli za vse omenjeno, v avtu zebe, potem morate nujno obiskati avto mehanika. Ta bo najprej preveril pravilno delovanje hladilnega sistema, prav tako količino hladilne tekočine. Če avtomobilski motor ne zmore držati konstantne temperature, je morda za slabo kabinsko ogrevanje kriv avto termostat.

Največje odlike gumijastega tepiha za avto

Si lahko predstavljate avtomobil, ki v svoji notranjosti ne bi imel primerno nameščenih tepihov? Tisti, ki še posebej redno skrbite za red in nego avta, ste še toliko intenzivneje odkimali. Prav dobro se namreč zavedate, kako tepihi v avtu vplivajo tudi na sam izgled in udobje. Toda, kakšne avto tepihe izbrati, da vam bodo lahko kar se da dobro služili, obenem pa bo njihovo vzdrževanje dovolj preprosto. Tudi cena izdelka bi morala biti dovolj dostopna. Med vsemi vrstami avto preprog so dandanes preverjeno še vedno opevani gumijasti tepihi za avto po meri.

Hladilna tekočina za hlajenje avtomobilskega motorja

Hladilna tekočina oziroma antifriz v avtu učinkovito poskrbi za hlajenje motorja. Njena glavna naloga oziroma namen je torej preprečevanje segrevanje motorja, s tem pa tudi njegove okvare. Tekočina za hlajenje v zimskem času ne zamrzne, posledično motor avta lahko dobro deluje tudi tedaj, kadar so temperature pod nič stopinjami Celzija. Ob tem pa se seveda marsikdo vpraša, ali je vseeno, kakšne barve je avtomobilska hladilna tekočina. Odgovor je seveda pritrdilen. Obvezno je namreč treba uporabljati hladilno tekočino za motor, ki jo predpiše proizvajalec vozila.

Kako prepoznati napake, ki jih povzroča starter oziroma zaganjač v vozilu?

Motor na notranje izgorevanje nujno potrebuje delujoč starter oziroma zaganjač oziroma anlaser. To je del avtomobila, ki glede na svojo zasnovo ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Svoje delo naj bi opravljal celotno življenjsko dobo vozila. Kljub temu pa težave s tem avto delom niso povem neobičajne. Na to, da avto starter ne deluje, lahko vplivajo različni dejavniki. Najprej moramo izločiti tiste, ki niso direktno povezani na zaganjalniku. Precej pogosto je za nedelujoč anlaser kriva slaba električna povezava z akumulatorjem. Lahko pa je kriv kar akumulator sam. Problem so lahko tudi dotrajani kabli. Za napako je prav tako lahko odgovorno stikalo za

Popolna prilagoditev originalnih avtomobilskih gumijastih tepihov

Za še večjo zaščito, čistočo in ne nazadnje tudi za dovolj udobno ter varno vožnjo v svojih prevoznih sredstvih zagotovo potrebujemo primerne tepihe. Odlična izbira so gumijaste preproge za avto, ki so izdelane posebej po meri posameznega vozila.  Omenjena avto oprema pa vsekakor potrebuje tudi primeren način pritrditve. Pritrditveni nastavki za takšne preproge so namreč izjemno pomemben varnosti element – za preprečevanje premikanja pa tudi za zdrs preprog pod stopalko. Gumi tepihi z visokim robom oziroma 3D tepihi iz gume so lahko opremljeni z nastavki ali pa brez njih. Kljub temu se je vsekakor bolje odločiti za pritrditveni sistem.

Bolj kot nakup se splača najem vozila

Bi se radi odpravili na vikend izlet, pa nimate prevoza? Morate zaradi pokvarjenega vozila uporabljati javni transport, saj zavarovalna polica ne vključuje nadomestnega vozila? Ali pa le želite narediti vtis in se na naslednjem pomembnem srečanju pojaviti v najnovejšem vozilu, po možnosti z osebnim šoferjem? Za vse omenjene situacije obstaja rešitev – izposoja avtomobila. Gre za vedno bolj popularen trend zahodnega sveta, saj zaradi dostopnosti in praktičnosti življenja v mestu vozilo ni več nuja, temveč luksuz. Zaradi visokih stroškov lastništva se veliko bolj splača izposoja avtomobila, ki poleg manj skrbi in večje fleksibilnosti skrbi tudi za bolj čisto okolje.