• Smiselnost uporabe .hr domene

    O domeni, gostovanju spletnih strani in SSL certifikatih zagotovo veste vsaj osnovne značilnosti, če nameravate v bližnji prihodnosti izdelati svojo spletno stran. Premisliti boste morali, katero ime domene je najprimernejše za vas, obenem izbrati primerno končnico. Med drugim je na …

Če govorimo o betonskih ali kamnitih tlakovcih, jih najbolje očistite z raztopino iz 1 dela belila na 10 delov vode. Za dodatno moč čiščenja lahko tej raztopini dodate tudi milo. Poskrbite le, da območje dobro sperete, da ne bo ostalo belila. To lahko storite z vrtno cevjo ali tlačnim čistilcem. Če so tlakovci še posebej umazani, jih boste morda morali pred izpiranjem zdrgniti s krtačo. V ta namen se dobro obnese žična krtača za čiščenje tlakovcev.

Čisti tlakovci so ponos vsakega lastnika hiše.

Večina ljudi meni, da je čiščenje tlakovcev težavno in dolgotrajno opravilo. Vendar je s pravo opremo to lahko razmeroma enostavno. Visokotlačni čistilnik je najboljše orodje za to delo, saj bo hitro in učinkovito odstranil vso umazanijo. Tukaj je nekaj nasvetov, kako očistiti tlakovce z visokotlačnim čistilnikom:

  1. Najprej se prepričajte, da imate pravo opremo. Visokotlačni čistilnik je za to nalogo bistvenega pomena. Prepričajte se, da imate tudi kakovostno čistilno sredstvo, ki je posebej zasnovano za uporabo s tlačnim čistilnikom.
  2. Območje, ki ga boste čistili, najprej navlažite. Tako boste preprečili, da bi se detergent izsušil prehitro, poleg tega pa bo pomagal sprostiti umazanijo, ki se je prijela na tlakovce.
  3. Čistilo nanesite na tlakovce in ga pustite delovati nekaj minut. Tako bo imelo čas, da začne delovati in razgradi vso umazanijo.
  4. Zdaj je čas, da odstranite vso umazanijo! Začnite na enem koncu območja in se z gibi naprej in nazaj pomikajte po njem. Pazite, da cevi ne držite predolgo na enem mestu, saj lahko poškodujete tlakovce.
  5. Po končanem čiščenju območje sperite s čisto vodo. S tem boste odstranili morebitne ostanke čistila ali umazanije.

S temi nasveti boste lahko hitro in enostavno očistili tlakovce z visokotlačnim čistilnikom. Zato pojdite ven in poskusite!

Zakaj so tlakovci prava izbira?

Tlakovci imajo številne prednosti. So trpežni in zahtevajo malo vzdrževanja, kar lahko dolgoročno prihrani denar. Tlakovci lahko prispevajo tudi k estetski privlačnosti nepremičnine. Če so tlakovci pravilno vgrajeni, lahko zagotovijo gladko in ravno površino, po kateri je varno hoditi in jo je enostavno čistiti. Tlakovci so na voljo v različnih barvah, velikostih in teksturah, kar omogoča široko paleto možnosti oblikovanja. Nekatere vrste tlakovcev so tudi prepustne, kar lahko pomaga zmanjšati odtekanje vode in izboljša odvodnjavanje.

Na tlakovcih lahko rastejo alge in bakterije iz več razlogov. Prvič, kamni so lahko primerna površina, na katero se lahko pritrdijo in rastejo. Poleg tega lahko tlakovci zadržujejo vlago, ki je potrebna za razvoj teh organizmov. Kamni so lahko izpostavljeni sončni svetlobi, ki prav tako spodbuja rast. V vsakem primeru je pomembno, da te rastline čim prej odstranite, saj lahko povzročijo madeže in druge poškodbe tlakovcev.

Alge in bakterije uspevajo v vlažnih razmerah, zato je večja verjetnost, da se na tlakovcih, ki so redno izpostavljeni vodi ali vlagi, razrastejo. Alge in bakterije lahko na primer pogosto rastejo na tlakovcih v bližini bazenov, vodnjakov ali drugih vodnih elementov. Tudi tlakovci, ki se nahajajo na senčnih območjih, so bolj dovzetni za rast, saj se ne izsušijo tako hitro kot tlakovci na sončnih območjih.

Če alge in bakterije niso nadzorovane, lahko povzročijo veliko škodo na tlakovcih. Alge lahko povzročijo obarvanje, bakterije pa erodirajo površino kamna. Poleg tega lahko ti organizmi povzročijo, da so tlakovci spolzki, kar ogroža varnost. Zato je pomembno, da jih čim prej odstranite.

Ostale objave iz iste kategorije:

Dom in družina