• Lepe ure za ženske in moške

  Kakšna ročna ura bi bila najboljša izbira za vas? Moški in ženski modeli se med seboj razlikujejo predvsem po velikosti pa tudi po detajlih, saj so ženski modeli običajno veliko bolj okrašeni in imajo več detajlov, čeravno so med njimi …

Ena izmed najbolj preprostih nadgradenj našega avtomobila je, če opravimo temnenje stekel. To bo našemu jeklenemu konjičku dodalo mnogo prednosti, kot je manjše nabiranje toplote v kabini v poletnih dneh.

Vendar preden se podamo na to pot, je potrebno razmisliti o nekaj ključnih stvareh. Tukaj predvsem mislimo varnost in različne tehnologije temnenja stekel. Skupaj si poglejmo kaj so naše možnosti in na kaj vse moramo paziti preden se odločimo za to nadgradnjo.

Varnost in zakoni

Temnenje stekel mora opraviti profesionalec, ki uporablja kvalitetne materiale in se zaveda zakonov, ki jih moramo upoštevati. Stekla ne smejo biti preveč zatemnjena, saj nam to lahko ovira pogled na cesto. To pomeni, da bomo nevede ogrožali druge voznike na cesti, če ne bomo uporabljali pravilno temnenje stekel na našem avtomobilu.

Različne vrste okenskih filmov

Ko se odločimo, da bomo potemnili stekla na našem avtu, bomo soočeni z izbiro mnogih različnih načinov. Različne tehnologije se med seboj razlikujejo in radi bi vam predstavili njihove glavne značilnosti.

Poznamo 4 vrste temnenja stekel, ki so:

 • Zatemnjen film
  Najbolj klasična izbira in tudi najcenejša. V tem načinu se nam na površino stekla prilepi zatemnjen film, ki omogoča dobro vidljivost iz notranjosti avtomobila.
 • Metaličen zatemnjen film
  Dražja izbira, ki ima mnoge ugodnosti. Temnenje stekel z metaličnim filmom nam omogoča, da ohranjam kabino hladno poleti in toplo pozimi. Je odličen izolator, ki nam tudi ojača stekla. Slabost je pa ta, da nam zaradi kovine lahko omejuje povezavo mobilnih naprav
 • Karbonski zatemnjen film
  Največja prednost takega karbonskega filma je, da ne zastira signala telefona in drugih brezžičnih povezav. Je izredno vzdržljiv in tudi izgleda najlepše izmed vseh opcij.
 • Keramični film
  Primerno za voznike, ki se veliko vozijo poleti. Keramični delci nudijo najvišji nivo zaščite pred UV žarki. Naš avto bo ostal hladen poleti, vendar je to tudi najdražja izbira izmed vseh.

Druge prednosti

Temnenje stekel vsake vrste nam bo ohladilo vozilo v vročih dneh. Poleg tega bo varovalo vetrobransko steklo pred poškodbami, saj bo preprečilo, da skozi čas zbledi. Poleg tega bo vrednost našega avtomobila narasla, kar nam bo omogočilo, da ga bomo, če se tako odločimo, lažje prodali. V vsakem primeru je to ena izmed najboljši nadgradenj, ki nam bo olajšala vožnjo in varovala potnike pred sončnimi žarki.

Če ste zatemnili stekla, pa še vedno niste povsem zadovoljni z izgledom jeklenega konjička, ali pa bi radi zgolj popestrili njegov videz, so na voljo tudi folije za avto.

Rezervni deli avtomobila se razlikujejo tudi po funkciji, ki jo opravljajo. Če gre za rezervni del, ki je del motorja ali podvozja seveda vpliva na ostale dele avtomobila. Zato je pomembno, da so kakovostni.

Bogat izbor prevlek za avto. Na voljo v več različnih barvah. Kvalitetne avtoprevleke za vse znamke in izvedbe vozil, za katere vam bo avto hvaležen. Preberite več v naslednjem članku.

Ostale objave iz iste kategorije:

Avtomoto