• Različne vrste ženskih škornjev

  Ženski škornji so praktična izbira obutve za vsako sezono. Poznamo jih v mnogih oblikah, stilih, barvah in po drugih lastnostih. Lahko jih kupimo za vsako priložnost, obleko ali okolje. Dandanes imamo več možnost, kot kadarkoli, da si izberemo primerne ženske …

Če preživimoveliko časa v naravi, potem je skoraj nujno, da uporabljamo termovke. Omogočajo nam, da si tudi v mrzlih dneh privoščimo vroč čaj ali kavo, če smo odzunaj ali v pisarni. Termovke pridejo v mnogih izvedbah in so narejene iz različnih materialov. To nas lahko pusti v nelagodnem položaju, saj nismo sigurni katera je prava za nas. Da bi vam pomagali z odločitvijo, si bomo skupaj pogledali nekaj glavnih točk po katerih se lahko zgledujemo ob nakupu.

Kaj bo njen namen?

Da bi omejili izbor, se moramo osredotočiti na namembnost naše termovke – za kaj jo bomo uporabljali? Poglejmo si dve glavni vrsti termovke:

 • Za topel obrok
  Termovke, ki imajo velika usta so primarno mišljene za hrano. Tako lahko lažje vstavimo vanje obrok, ki bo ostal topel še več ur.
 • Za čaj in ostale pijače
  Imajo ozek vrat, ki nam omogoča, da čaj in druge tekočine lažje pretočimo vanje.

Termovke

Obstajajo še univerzalne vrste, ki imajo lahko predel za hrano in pijačo. To nam omogoča, da v eni termo flaši nosimo celoten obrok.

Različni materiali

Kateri materiali so najboljši za naše potrebe? Termovke so lahko narejene iz različnih materialov.

Naslednji materiali so glavni:

 • Steklo
  Take flaše je najlažje oprati in so mišljene predvsem za ohranjanje higiene. Hrani in pijači ne spremenijo okusa in je odličen medij za shranjevanje. Slabost pa je, da se občutljive na udarce, saj se hitro razbijejo.
 • Plastika
  Plastika naredi celotno termovko lažjo, vendar ni vedno najboljša opcija. Poceni flaše iz plastike lahko počijo dokaj hitro. Lahko jih tudi dobimo v kombinacijo kovina-plastika, kar je boljša izbira.
 • Kovina
  Izredno odporna in praktična rešitev za nošnjo hrane in pijače. Kovinske termovke so narejene iz nerjaveče kovine in so najboljša izbira za vse, ki radi preživljajo čas v naravi.

Zaključek

Nakup termovke je odlična naložba, saj bomo lahko nosili hrano, pijačo in prigrizke v vsakem vremenu v službo ali naravo. Nič ni narobe, če si kupimo različne termovke za različna okolja. Tako imamo lahko stekleno ali plastično termovko za dom ali pisarno in kovinsko za pohode in druge dogodivščine v naravi.

Ali veste da športne pajkice za tek lahko nosite za katerokoli športno aktivnost ali vadbo. Več o tem si preberite s klikom na povezavo.

Ostale objave iz iste kategorije:

Šport in prehrana