• Kontrolna priprava zagotavlja ustreznost posameznih izdelkov

    Kontrolna priprava je danes izjemno pomembna, saj si v določenih vejah industrije ne moremo več predstavljati faze proizvodnje brez nje. Njena glavna naloga je kontrola izdelkov ali polizdelkov. Za zagotavljanje ustreznosti določenih delov se lahko izvaja več vrst kontrole, med …

Po zaslugi koronakrize se vse več ljudi odloča, da bodo profesionalne telovadnice zamenjali za prijetno okolje domače dnevne sobe. Glede na vrsto vadbe in želeno stopnjo dosežene intenzitete je potrebno prilagajati tudi domače vadbene pripomočke. Pri tem je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da ste doma pogosto omejeni s prostorom. Tudi vi živite na omejenem prostoru, kjer ima vsak centimeter svojo odmerjeno vlogo? Potem bo kettlebell Fitnesshop ponudnika prava izbira za vas. Vadbeni pripomoček, kot je kettlebell, lahko brez skrbi postavite kamorkoli: v predal, pod posteljo, v plastično škatlo ali na polico. V sledečem prispevku smo za vas pripravili kopico koristnih nasvetov o tem, kako pravilno in pametno izbrati vadbene uteži in na kaj je treba biti pri izbiri še posebej pozoren.

Različne različice za različne uporabnike

Tekmovalni kettlebell izdelki imajo pravokotno oblikovane ročaje, prav tako je premer ročke manjši kot pri ostalih različicah. Utrujenost dviga je zaradi ergonomične oblike zmanjšana, posledično je mogoče izvesti več ponovitev. V vadbenih centrih je pogostejši vinil kettlebell, zlasti zaradi cenovne ugodnosti, pa tudi gumirne zaščite (za zaščito tal pred udarcem). Sicer poznamo tudi litoželezne ter PVC različice, vsaka pa ima svoje prednosti in slabosti. Danes je na spletu na voljo veliko koristnih informacij o tem, kako se pravilno lotiti vadbe z utežmi in katere izbrati, za nasvet pa lahko vedno povprašate tudi svojega strokovnjaka v vadbenem centru.

Kettlebell Fitnesshop ponudnika primeren za vse vrste vadb

Obstajajo različne vrste uteži. Tekmovalni kettlebell vadbeni pripomočki so na primer bolj primerni za profesionalne športnike, saj imajo standardizirano težo in obliko. Vsaka teža ima določeno tudi svojo barvo, 16 kg je na primer obarvan rumeno, 8 kg pripomoček pa rozasto. Še ena značilnost tekmovalnih uteži je tudi ta, da imajo vse različice enak spodnji del in ročaj. Ta značilnost je še zlasti pomembna z vidika vzdrževanja pravilne tehnike dvigovanja. V primeru, da bi se izdelki med seboj preveč razlikovali, bi bilo potrebno za vsako obliko ročaja razviti novo tehniko dvigovanja.

Izbira teže najpomembnejša

Največ teže morajo med dvigovanjem prevzeti mišice. Če se dviga lotimo nepravilno, bomo večji pritisk čutili v zapestju. Nepravilno dvigovanje je zaslužno za večino poškodb, ki se pripetijo med telovadbo. Prav tako mora biti vsak dvig nadzorovan in nikoli pretiran. Med izvajanjem vaj poslušajte svoje telo in z izvajanjem prenehajte v trenutku, ko v rokah začutite neprijeten pritisk. Teže uteži so na voljo od 2 kg pa vse do 32 kg. Vsak trener in športni strokovnjak vam bo svetoval, da začnite z lažjimi različicami in težo postopno dvigujte glede na svoje zmožnosti. Če boste začeli s 32 kg, pri dvigovanju pa aplicirali narobno tehniko, lahko oboje povzroči trajno poškodbo vaših sklepov ali povzroči natrganje mišičnih vezi.

Ostale objave iz iste kategorije:

Šport in prehrana