• Prednosti Google oglaševanja

    Google oglaševanje je stroškovno učinkovit način za doseganje novih strank in rast podjetja. Z več kot dvema milijonoma oglaševalcev po vsem svetu je Googlovo prikazno oglaševanje ena najbolj priljubljenih oblik spletnega oglaševanja. Obstajata dve vrsti Googlovih prikaznih oglasov: slikovni in …

Če želite, da je vaš avto primerno ogrevan, ne gre brez določenih komponent. To so hladilna tekočina, hladilni sistem in termostat za avto. Če vas kljub temu, da ste poskrbeli za vse omenjeno, v avtu zebe, potem morate nujno obiskati avto mehanika. Ta bo najprej preveril pravilno delovanje hladilnega sistema, prav tako količino hladilne tekočine.

Če avtomobilski motor ne zmore držati konstantne temperature, je morda za slabo kabinsko ogrevanje kriv avto termostat.

Pokvarjeni avtomobilski termostat

Pokvarjeni termostat za avto v vozilu potrebuje precej več časa za doseganje delovne temperature. Seveda je možno tudi obratno. To pomeni, da se lahko zelo hitro pregreje. Ko avto pospešujete, torej temperatura hitro pade ali pa se zelo hitro povečuje. Ob tem pa precej manj učinkovit postane tudi notranji grelnik.

Termostat za avto
Termostat za avto je majhna komponenta z velikim vplivom na delovanje vašega vozila

Da gre v vašem avtu za slab termostat, lahko pokaže tudi znak, ki je povezan s temperaturo spodnje cevi hladilnika. Če se segreje takoj po zagonu motorja, to pomeni, da se je zagozdil ventil dela v odprtem položaju. Ko motor doseže delovno temperaturo, in cev ostane hladna, pa je to znak, da se je ventil zagozdil v zaprtem položaju.

Prižig luči zaradi slabega delovanja avto termostata

Slab termostat za avto lahko povzroča tudi prižig luči. Primerno kodo napake v tem primeru pokaže diagnostično skeniranje. Ker do takšne situacije ne pride vedno, morate obvezno upoštevati še druge znake. Ena od možnosti je denimo ta, da se avto motor zaradi okvare termostata sploh ne vžge.

8 znakov za slab ali odpovedan termostat

Čeprav avtomobilski termostat velja za precej majhno in cenovno dostopno napravo, pa je torej izjemno pomemben za delovanje vozila.

Nakup novega avto termostata

Ko vas zanima nov termostat za avto in ga želite čim hitreje kupiti, morate biti v prvi vrsti še posebej pozorni na njegovega proizvajalca. Samo dovolj zanesljiva kontrola hladilnega kroga vam namreč zmore omogočati zelo veliko natančnost, prav tako tudi primerno življenjsko dobo.

Kakovosten avto termostat torej zagotavlja natančno kontroliranje temperature. To pa v praksi pomeni tudi maksimalno učinkovitost in porabo goriva. Novo napravo lahko kupite v specializirani prodajalni z avto deli. To je lahko v fizični ali spletni trgovini. Za slednjo velja, da so izdelki praviloma cenovno dostopnejši.

Ostale objave iz iste kategorije:

Avtomoto