• Največje odlike gumijastega tepiha za avto

    Si lahko predstavljate avtomobil, ki v svoji notranjosti ne bi imel primerno nameščenih tepihov? Tisti, ki še posebej redno skrbite za red in nego avta, ste še toliko intenzivneje odkimali. Prav dobro se namreč zavedate, kako tepihi v avtu vplivajo …

Imate občutek, da vam iz prostora uhaja toplota? Ali pa je v stanovanju vse več vlage, ki se je ne morete nikakor znebiti? Obstaja možnost, da morda eno od vaših oken ne tesni več in prepušča vlago, ki lahko povzroči nastanek plesni ter ogrozi vaše zdravje.

Morda je prav zdaj napočil čas za zamenjavo dotrajanih in poškodovanih oken. A katera so najprimernejša in najkakovostnejša? Ena od najkakovostnejših so PVC okna, ki jih tudi lahko dobite po ugodni ceni, odvisno od njihovih lastnosti in posameznih sestavin, iz katerih so izdelana. Kot je to običajno pri vsakem izdelku, tudi za PVC okna velja, da višja cena ponuja višjo kakovost.

Pomembno je izbrati kakovosten profil

Če res želite odpraviti vlago v stanovanju ali hiši in izboljšati toplotno ter zvočno izolacijo, potem je smiseln nakup visokokakovostnih profilov. Pri tem velja opomniti, da so takšna PVC okna tudi bistveno dražja, a dolgoročno lahko z njimi močno privarčujete pri porabi energije za ogrevanje.

Izbirate lahko med različnimi profili, saj ima vsak profil posebno funkcijo po zaslugi svoje edinstvene zasnove. Vsak človek ima namreč svoje potrebe, ki se jim je ob nakupu potrebno posvetiti. Zato je izjemno dobrodošlo, če se pred nakupom posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal svetovati in vam pomagal izbrati ustrezna PVC okna.

Kako izbrati pravi profil in zasteklitev?

Profili so na voljo v različnih vgradnih globinah, njihova širina pa lahko znaša med 70 in 93 mm. Poleg tega je možno tudi različno število komor, in sicer od štiri do sedem. Kako pravilno izbrati? Odvisno je od namena uporabe, saj ima vsaka od teh značilnosti tudi svoje prednosti.

menjava oken
Dandanes okna prinašajo moderen izgled in dobro izolacijo

Sami pri sebi se morate torej odločiti, ali želite da so vaša nova PVC okna bolj izolativna, ali pa jih želite zamenjati zaradi lepšega videza oziroma če bi morda želeli dati prednost predvsem končni ceni.

Od česa je odvisna končna cena?

V ceni se najpogosteje odraža tudi kakovost uporabljenih posameznih sestavin. Običajno so PVC okna sestavljena iz treh različnih sestavin, to so: steklo, okovje in PVC profil. Življenjska doba, garancija in končna cena so odvisne od kakovosti posamezne sestavine. Treba pa je upoštevati še ostale spremljajoče storitve, kot so na primer montaža, zaključevanje, demontaža, itd, pa tudi vgradnja dodatkov.

Ceno bistveno zvišuje tudi izbrana barva, saj so možne razno razne imitacije materialov, ki jih je možno vgraditi na notranji ali zunanji strani. Te lahko bistveno dvignejo ceno. V primeru, da si želite bolj cenejše variante, potem je vsekakor priporočljivo, da se držite bele barve, saj je ta najcenejša.

Ostale objave iz iste kategorije:

Dom in družina