• Turistično zavarovanje v tujini odpravlja tveganja

    Turistično zavarovanje v tujini z asistenco je namenjeno vsem, ki se boste odpravili v drugo državo, da bi tam preživeli brezskrben dopust. Pri tem gre lahko za krajša ali daljša obdobja počitnikovanja, kar je določeno tudi v zavarovalni polici. Višina …

Bi se radi odpravili na vikend izlet, pa nimate prevoza? Morate zaradi pokvarjenega vozila uporabljati javni transport, saj zavarovalna polica ne vključuje nadomestnega vozila? Ali pa le želite narediti vtis in se na naslednjem pomembnem srečanju pojaviti v najnovejšem vozilu, po možnosti z osebnim šoferjem? Za vse omenjene situacije obstaja rešitev – izposoja avtomobila. Gre za vedno bolj popularen trend zahodnega sveta, saj zaradi dostopnosti in praktičnosti življenja v mestu vozilo ni več nuja, temveč luksuz. Zaradi visokih stroškov lastništva se veliko bolj splača izposoja avtomobila, ki poleg manj skrbi in večje fleksibilnosti skrbi tudi za bolj čisto okolje.

Kdaj pride v poštev izposoja avtomobila?

Veliko ljudi, ki živi v mestnih središčih, zaradi dostopnosti in javnega prevoza nima potrebe po lastnem vozilu. To s seboj prinese tudi dodatne stroške, od nakupa, vzdrževanja, parkirnega mesta in dodatnega zavarovanja v primeru vandalizma. V primeru, da potrebujejo vozilo ali se odpravljajo na daljšo pot, je veliko bolj praktična in ugodna rešitev izposoja avtomobila. Zanjo se odločijo tudi tisti, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov nimajo vozila, ki se želijo na daljšo pot podati z novejšim in varnejšim vozilom ter tisti, ki imajo svoje vozilo na popravilu, zavarovalnica pa ne krije nadomestnega vozila.

Izposoja avtomobila je vse bolj aktualna, saj so stroški vzdrževanja lastnega vozila vse višji

Zakaj se odločiti za najem vozila?

1. Ker je ena najbolj ugodnih rešitev, ko potrebujete vozilo.
2. Ker se lahko vsakič znova vozite z najnovejšim vozilom (ponavadi so vozila za izposojo stara manj kot eno leto in imajo standardno ali nadstandardno opremo ter letno vinjeto).
3. Ker nimate stroškov nakupa in vzdrževanja (servisi, zavarovanja, bencin, vinjeta ipd.).
4. Rent-a-car podjetje vam nudi transparentno poslovanje, brez skritih pasti.

Kaj pa najem vozila s šoferjem?

V kolikor nimate vozniškega izpita ali le želite, da vas na določeno lokacijo ali dogodek pripelje voznik, je mogoče najeti tudi vozilo s šoferjem. Tako lahko čas med vožnjo učinkoviteje izkoristite za sestanke, telefonske klice, delo ali priprave, voznik pa vas varno pripelje na določeno lokacijo. Seveda lahko najem vozila s šoferjem uporabite tudi za dogodke, ko želite narediti vtis na druge, na primer za gala prireditve, pomembne sestanke, srečanja, poroke ipd.

Kakšni so pogoji najema?

Izposoja avtomobila je mogoča za vse starejše od 21 let z veljavnim vozniškim dovoljenjem vsaj dve leti. Gre za standardni pogoj vseh rent-a-car podjetij po celi Evropi, ne samo pri nas. Kljub temu, da so vozila ustrezno zavarovana, pa je vseeno potrebnih nekaj voznih izkušenj. Izposoja avtomobila s šoferjem nima nobenih pogojev.

Ostale objave iz iste kategorije:

Avtomoto