• Kako izberemo najboljši fotelj?

    Če imamo udoben in kvaliteten fotelj, si lahko ustvarimo unikaten kraj, kjer se lahko spočijemo in preberemo dobro knjigo. Fotelji so pohištvo, ki dodajo naši sobi poseben značaj. Lahko jih imamo v dnevni sobi, garaži, delovni sobi ali kjerkoli drugje, …

Naš avtomobil je nedvomno izredno uporaben pripomoček v našem vsakdanjem življenju. Posebno pozornost je potrebno posvetiti prtljažnemu prostoru, saj nam omogoča prevažanje raznovrstnih predmetov. Pogosto pa se zgodi, da pri prevozu bolj ostre ali drugače nevarne prtljage povzročimo veliko škode v zadnjem delu avtomobila. S tem znižamo vrednost svojega vozila, kar nam oteži njegovo prodajo. Ena izmed najboljših nadgradenj, da to preprečimo, so korita prtljažnika. Narejena so iz trpežne gume, tekstila ali plastike. Namenjena pa so preprečevanju odrgnin sedežev, preproge v vozilu in drugih delov našega prtljažnega prostora.

Lažje in hitrejše čiščenje prtljažnega prostora

Neglede na velikost in vrsto našega avtomobila je zagotovo, da se bo sčasoma pričela nabirati umazanija v našem prtljažniku. To je posebej opazno v zimskem času, saj hitro v svoje vozilo prinesemo vlago, kamenčke in drugo nesnago. Vsa prinesena umazanija pa se bo zažrla v preprogo prtljažnika. Obstaja tudi velika možnost, da se bodo, zaradi razvoja bakterij, pričele ustvarjati neprijetne vonjave. Najboljša obramba proti temu so korita za avtomobilski prtljažnik. Brez težav očistimo njihovo površino. Pri tem potrebujemo samo vodo in morda milnico. Seveda ni nič narobe, če uporabimo namenska čistila, vendar to v večini primerov ni potrebno.

S koriti za prtljažnik preprečimo, da ob prevozu bolj ostre ali nevarne prtljage poškodujemo zadnji del avtomobila.

Korita za avtomobilski prtljažnik preprečujejo škodo

Veliko voznikom se zgodi, da se težji predmeti med vožnjo prično premetavati po prtljažnem prostoru. To lahko poškoduje preprogo, sedeže, zaščitno plastiko na blatnikih ipd. Če pa prenašamo živila, pa se lahko pri nenadnem zaviranju ali drugih močnih silah razlijejo. To je zelo neprijetno, saj bomo morali vozilo temeljito očistiti s pomočjo profesionalcev. Omenjena storitev je dokaj draga in nepotrebna, če primerno zaščitimo prtljažnik. Vsako korito za prtljažnik našega jeklenega konjička je zelo ugodno za nakup. Tudi bolj elegantni materiali, kot je tekstil, so zelo dostopni. Obenem pa ga bomo lahko uporabljali za celotno življenjsko dobo našega vozila, saj je posamezno korito izredno trpežno.

Pomembne lastnosti različnih korit za prtljažnik

Vsako korito za prtljažnik je velika nadgradnja za naš avtomobil. Je pa res, da si niso vsa enaka, čeprav imajo enako nalogo. Preproste lastnosti, ki jih lahko spregledamo, so:

  • Korita prtljažnika s teksturirano površino bodo naredila našo prtljago veliko bolj stabilno
  • Gumijasta korita so zelo ugodna in imajo dolgo življenjsko dobo prav tako kot gumijaste preproge za avto
  • Tekstilna korita so malenkost dražja in dodajo kanček prestiža našemu avtomobilu, saj so na voljo v več barvah ter z različnimi vzorci
  • Nekatera korita nam dodajo možnost, da zaščitimo odbijač – namenjena so za pse in druge domače živali, ki lahko s kremplji poškodujejo plastiko na odbijaču ali prtljažniku.

Ostale objave iz iste kategorije:

Avtomoto