• Igra Človek ne jezi se za vso družino

    Namizna igra Človek ne jezi se je zabavna, družinam prijazna družabna igra za dva, tri ali štiri igralce. Igrajo pa jo lahko tudi otroci od četrtega leta dalje, saj igranje ni zahtevno, pravila pa je mogoče osvojiti zelo hitro. Koncept …

Na motorju se brez primernih oblačil zagotovo ni prijetno peljati. Hitro nas prepiha, zazebe oziroma ne moremo uživati v vožnjo tako zelo, kot bi lahko, če bi bili primerno oblečeni. Brez moto jakne in hlač ali kombinezona torej ne smemo sesti na motor, četudi se nam morda zdi, da je vreme primerno za to. Neprimerna oblačila imajo lahko posledice na naše zdravje, poleg tega pa na motorju ne skrbijo le za naše udobje, ampak imajo tudi zaščitno funkcijo.

Kakšna naj bodo motoristična oblačila?

Ko se odločate za nakup motorističnih oblačil, kot so moto jakne in hlače, kombinezoni in vsa druga oblačila, naj bo na prvem mestu poleg udobja vsekakor varnost, ki vam jo nudijo. Zato nikakor ni vseeno, kako ste oblečeni. Sodobna motoristična oblačila nudijo namreč veliko večjo varnost kot nekoč, zaradi česar se vam splača na vsakih nekaj let obnoviti garderobo, saj se proizvajalci nenehno trudijo, da bi izdelali oblačila s čim večjo stopnjo zaščite.

Pri nakupu moto oblačil bodite zato pozorni na:

  • funkcionalnost,
  • kvaliteto,
  • udobje,
  • trpežnost materiala,
  • zračenje,
  • primerno velikost moto jakne, hlač ali kombinezona,
  • čim večjo stopnjo zaščito.

Odlične moto jakne in hlače za motoriste

Kje kupiti kakovostne moto jakne? Najbolje jih je kupovati v zato specializiranih trgovinah, kjer vam bodo znali pri izbiri tudi svetovati in vam predstaviti razlike med posameznimi modeli. Kakšne motoristične hlače so najboljša izbira ali pa se raje odločiti kar za kombinezon? Možnosti imate vsekakor veliko, zato lahko najdete moto oblačila, v katerih vam bo res udobno, ne glede na zunanje temperature ali pogoje za vožnjo. Če se radi z motorjem vozite celo leto, je običajno dobro, če imate dva kompleta oblačil – enega bolj zračnega za vroče dni in enega toplejšega za bolj hladne dni. Tako vam bo na motorju vedno udobno.

Poleg tega pa pri nakupu vedno preverite, ali vam je določeno oblačilo res prav. To je pomembno tako z vidika udobja kot z vidika varnosti. Seveda pa ne pozabite poleg kakovostne moto jakne, hlač ali kombinezona kupiti še ustreznih rokavic, čevljev in čelade. Tako boste na motorju dobro opremljeni in zaščiteni ter res pripravljeni na novo avanturo.

Ostale objave iz iste kategorije:

Avtomoto