• Psihoterapija lahko pomaga na različnih področjih

    Veliko ljudi, ki ima različne težave z duševnim zdravjem, iskanjem vzrokov za težave na različnih področjih (partnerstvo, iskanje ljubezni, vzgoja otrok, deloholizem in podobno), se sreča tudi s psihoterapijo. Psihoterapija je področje, ki se ukvarja z različnimi vidiki psihologije in …

Veste, da obstaja transportni voziček, ki omogoča prevažanje tovora po stopnicah? Gre za kombiniran model, ki ga na ravnih tleh uporabljate normalno kot vsak drug transportni voziček, prav tako pa ga omogoča tudi prevažanje tovora po stopnicah. Če vam prav to predstavlja muko, je takšen voziček prava rešitev za vas. Stopnišča so namreč za vse, ki morajo po njih večkrat prenašati tovor, izjemno nepriljubljena, saj to predstavlja velikanski napor. Temu se lahko izognete, če kupite tako imenovani stopniščni voziček za transport ali dostavo.

Stopniščni ročni voziček

Ko kupujete transportni voziček za prevažanje tovora po stopnicah, dobro poglejte, kaj vse vam določen model omogoča, pa tudi to, kakšne lastnosti ima. Od vsega tega je namreč odvisno, kako boste zadovoljni z njim in kako vam bo olajšal delo. Transportni voziček mora biti v prvi vrsti prilagojen tovoru, kar pomeni, da mora biti dovolj močen, da prenese njegovo težo. Pred nakupom torej preverite, kakšno nosilnost ima, poleg tega pa mora biti čim bolj robusten.

Zaradi lažjega prevoza tovora je pomembna tudi velikost transportne oziroma nakladalne plošče. Njena velikost se lahko od modela do modela razlikuje, zato je pred nakupom treba preverite, kakšne so njene dimenzije. Od tega je namreč odvisno, kako velik tovor boste lahko prevažali na njej. Običajno je pri nekih standardnih modelih nosilnost okrog 200 kilogramov, lahko pa je tudi več ali manj.

Prav tako pa mora biti transportni voziček oblikovan tako, da je tudi čim bolj prijazen do tistega, ki ga uporablja. Zato mora biti čim lažji in čim bolj okreten, na kar vplivajo tako njegove dimenzije kot velikost in vrsta kolesc. Seveda pa ne smete pozabiti preveriti, kakšen ročaj, saj boste tega uporabili za njegovo premikanje.

Transportni voziček po vaši meri

Vozički za prevažanje tovora po stopnicah imajo drugače oblikovana kolesca kot standardni oziroma klasični transportni vozički. Pri nakupu bodite pozorni na velikost kolesc ter na to, iz katerega materiala so izdelana. Najboljša je trda in kvalitetna guma. Modeli se sicer razlikujejo še po drugih lastnostih, zato vam priporočamo, da pred nakupom dobro pregledate ponudbo in tako najdete tisti model, ki vam res najbolje ustreza. Kakovostni transportni voziček boste namreč lahko uporabljali dolgo vrsto let, zato je pametno kupi takšnega, ki vam resnično ustreza.

HPS luči v kombinaciji z MH sijalkami veljajo za vrhunske luči, ki nam ponujajo nadstandard pri razsvetljevanju rastlin.

Ostale objave iz iste kategorije:

Dom in družina