• Alergije pri psih – osnovne informacije

    Pes je človekov najboljši prijatelj. Priljubljeni kosmatinci lepšajo naš vsakdan in izkazujejo čisto ljubezen ter pripadnost. Kot vse ostale živali pa tudi psi niso odporni na bolezenska stanja – pogost pojav so tudi alergije. Alergije pri psih najpogosteje vodijo v …

Ko se boste odločali za izdelavo svoje spletne strani, se boste morali med drugim odločiti tudi za gostovanje spletnih strani. Pred tem pa seveda dobro vedeti, kakšna storitev je to in zakaj jo pravzaprav potrebujete.

Gostovanje strani na spletu je storitev zakupa prostora na ponudnikovem strežniku. Konkretneje to pomeni zakup prostora na trdem disku ponudnikovega strežnika, ki je dostopen preko spleta oziroma interneta.

Vsaka stran na spletu je nekje shranjena

Za čisto vsako spletno stran velja, da je nekje shranjena. Spletno gostovanje ali web hosting je torej poenostavljeno rečeno prostor na spletu, kjer bo vaša spletna stran shranjena.

storitev gostovanje spletnih strani
Ko zakupite storitev gostovanja spletnih strani, v bistvu najamete nekaj prostora na fizičnem strežniku, kjer lahko shranite vse datoteke in podatke, potrebne za pravilno delovanje vaše spletne strani.

Omenjeni prostor pa se nahaja na zelo zmogljivem računalniku, ki se imenuje strežnik. Ta je nenehno priključen na internet, da lahko obiskovalcem streže spletne strani. Biti mora posebej strojno in programsko opremljen, da lahko omogoča optimalno delovanje gostujočih spletnih strani.

Primerjava strežnika z običajnim računalnikom

V resnici je strežnik skorajda enak kot običajen računalnik, samo da je bistveno bolj zmogljiv in zanesljiv. Strežniki se shranjujejo v posebnih prostorih, kjer je poskrbljeno za njihovo nenehno delovanje in vse vidike varnosti.

Spoznajte Domenco! Domenca je podjetje, ki ima na področju spletnega gostovanja in registracije domen več kot 25 let izkušenj.
Kaj o Domenci pravi Daša Kastelic – Medijski vodja v podjetju Proevent

Omenjeni prostori oziroma centri so odlično zaščiteni tudi pred vremenskimi vplivi, kot so strele, padavine. V njih se mora ohranjati idealna temperatura pa tudi vlažnost. V svetovni splet pa so strežniki povezani preko zelo zmogljivih povezav.

Katere vrste spletnega gostovanja so na voljo?

Gostovanje spletnih strani je več vrst. Na voljo je na primer deljeno gostovanje, ki velja za najbolj razširjeno vrsto in je tudi cenovno najbolj ugodna. V praksi gre v tem primeru za strežnik, ki gosti večje število gostovanj na spletu, različnih ponudnikov, ki imajo svoje račune.

Ostale objave iz iste kategorije:

Računalništvo in tehnologija