• Motorno kolo v domači garaži

    Dokler nisem imel stojala za kolesa, je bilo treba moj motor večkrat odpeljati na servis. To je bilo zamudno in seveda tudi drago. Vzdrževanje ali servisiranje motorja doma je vedno cenejše kot na servisu, včasih pa celo hitrejše. Z nakupom …

Skoraj na vsakem delovnem mestu lahko najdemo vsaj en tiskalnik. Tovrstna naprava je vse pogosteje dobrodošla tudi v domačem okolju. Na voljo so različne vrste tiskalnikov in glede na izbiro se je treba odločiti tudi za primeren potrošni material, kot so denimo barva za tiskalnik, kartuše, tonerji, papir za tiskanje.

Če ste začetnik pri izbiri potrošnega materiala za tiskanje dokumentov, najprej poizvedite, kakšna je razlika med kartušo in tonerjem in kakšno vrsto kartuše ali tonerja izbrati. Najpametneje pa je, da vam pri tem pomagajo strokovnjaki oziroma prodajalci v specializiranih prodajalnah z opremo za tiskanje.

Izbira primerne vrste tiskalnika

Zagotovo ni vseeno, ali izberete brizgalni ali laserski tiskalnik. Razlika med tema dvema vrstama naprave za tiskanja je namreč precejšnja. Kupci se še vedno najpogosteje odločajo za nakup brizgalnega tiskalnika.

kartuše za brizgalni tiskalnik
Kartuše so sestavni deli brizgalnega tiskalnika, ki vsebujejo črnilo, ki se nanese na papir med tiskanjem. Sestavljene so iz enega ali več rezervoarjev za črnilo.

Da bi kupili zgolj kartušo, in to brez poznavanja tiskalnika, je v resnici težko. Prav tako je verjetno, da boste pri izbiri naredili napako. Za laserski tiskalnik bi morali izbrati kartuše s tonerjem. V tem primeru gre za črnilo na osnovi prahu.

Uporaba laserskega tiskalnika

Laserski tiskalnik se najpogosteje uporablja v pisarnah. Prav tako je vse pogostejša izbira v domačem okolju, predvsem zaradi stroškovne učinkovitosti. V veliki meri se takšna naprava za tiskanje uporablja za tiskanje črno-belih dokumentov.

Večfunkcijski laserski Canon printer Color imageCLASS MF654Cdw. Ta model z bogatimi funkcijami ponuja visoke hitrosti tiskanja, da zagotovite visoko učinkovitost!

Laserski tiskalnik omogoča bolj čiste rezultate, ker toner med tiskanjem ne vlaži strani. Barvni laserski tiskalnik vam nudi manj barvnega razpona v primerjavi z večino sodobno zasnovanih brizganih tiskalnikov. Na voljo so tonerji v štirih barvah. To so cian, rumena, magenta in črna barva.

Ostale objave iz iste kategorije:

Računalništvo in tehnologija