• Akumulatorska kosilnica na nitko ima številne prednosti

    Akumulatorska kosilnica na nitko ima številne prednosti pred običajnimi modeli na bencinski pogon. So tišji, lažji in enostavnejši za uporabo. Ker nimajo kablov, v katere bi se lahko zapletli, je njihova uporaba veliko varnejša. Vendar imajo akumulatorski obrezovalniki tudi nekaj …

O domeni, gostovanju spletnih strani in SSL certifikatih zagotovo veste vsaj osnovne značilnosti, če nameravate v bližnji prihodnosti izdelati svojo spletno stran. Premisliti boste morali, katero ime domene je najprimernejše za vas, obenem izbrati primerno končnico. Med drugim je na voljo tudi .hr domena. Njena uporaba je smiselna, če boste želeli trgovati na hrvaškem ozemlju. Izbira takšne domene vam bo seveda prinesla bistveno večje zaupanje na tem ozemlju.

Ker Hrvaška predstavlja velik potencialni trg znotraj Evropske unije, je morda smiselno razmisliti o uporabi HR domene.

Značilnosti .hr domene

.HR domena je označena kot vrhnja domena države Hrvaška. Sam register ter vrhnji DNS za .hr upravlja hrvaški register dns.hr. Pomembno je vedeti, da če se pri registraciji hr domene zmotite le za eno črko, ni možne reklamacije ali vračilo denarja.

Omenjeno domeno lahko registrirajo tako fizične kot pravne osebe iz Hrvaške, prav tako pravne osebe z veljavno VAT številko iz Evropske unije. Na dan, ko domeni poteče dejavnost, preneha delovati oziroma gre v karanteno. Posledično to pomeni tudi, da preneha delovati spletna stran in elektronska pošta, prav tako vse morebitne poddomene, seveda če so bile uporabljene.

Podaljšanje domene hr

Pomembno je vedeti, da mora lastnik domeno podaljšati v roku 15 dni od njenega izteka. Praviloma s tem ne nastanejo dodatni stroški. Ko pa se karantena za domeno izteče, je ta ponovno prosta in kot takšna na voljo vsakomur.

Video razlaga kaj je VPS hosting. Dejstvo je, da VPS hosting postaja vse bolj priljubljena izbira za gostovanje večjih spletnih trgovin, portalov in spletnih aplikacij, tudi na hrvaškem ozemlju, torej pri domenah hr.

Možen je seveda tudi prenos domene s končnico .hr. Prenos poteka hitro, ker za to potrebujete zgolj avtorizacijsko kodo. Ta se pridobi pri trenutnem registrarju.

Ostale objave iz iste kategorije:

Računalništvo in tehnologija