• Multifunkcijska naprava zmore marsikaj

  Pri svojem delu najraje vidimo, da imamo čim manj naprav, ki nam omogočajo čim več funkcij. Tako imamo v svojih prostorih še vedno dovolj prostora tudi za druge zadeve. Naprava, ki je sposobna marsikaj in ima kot taka na razpolago …

Dandanes lahko zasledimo domene, ki so specifične za posamezno državo. Te domene so odlične za poslovanje znotraj države. Temu je tako, saj je naše ime lažje prepoznavno, ker poslujemo lokalno. Po drugi strani pa uživamo tudi večje zaupanje potencialnih stranke.

Tukaj bi radi omenili carnet domene, ki so specifične za hrvaško regijo in imajo končnico .hr. Poglejmo si skupaj kaj vse te domene obsegajo in kako jih lahko uporabimo za svoje poslovanje ter kako preverimo domeno.

Hrvaška akademska raziskovalna mreža

Šole, institucije za znanost in računalniške fakultete so povezane v CARNET mrežo. Ta sistem deluje na hrvaškem in je zaslužen za vzpostavitev prve .hr domene. Dandanes carnet domene vsebujejo že več kot 10100 registracij in to število počasi raste.

Carnet domene

Mreža omogoča, da prebivalci hrvaške in tudi lokalna podjetja registrirajo ime brezplačno. Ob tem veljajo pravila, da:

 • Vsaka pravna in fizična oseba ima lahko v sklopu carnet domene registrirano samo eno domeno
 • Ime domene za pravne mora imeti pravo registrirano ime podjetja ali kratico imena
 • Za fizične osebe mora ime vsebovati kombinacijo imena in priimka, ki je lahko v skrajšani verziji ali kratici

Izbira .hr domene za naš posel

Širjenje našega poslovanja na hrvaški trg je lahko odlična izbira za mnoga podjetja. Temu je tako, ker je priložnosti veliko in konkurenca nizka. Nakup carnet domene nam omogoča, da vzpostavimo svojo znamko na hrvaškem trgu hitro in učinkovito.

Nekatere izmed prednosti poslovanja na tujem trgu so:

 • Povečanje prometa
 • Večja prepoznavnost podjetja
 • Širjenje in rast podjetja
 • Pridobivanje izkušenj z delovanjem na tujem trgu

Danes so priložnosti mnoge, saj je povpraševanje po slovenskih produktih in storitvah v tujini visoko. Nakup .hr domene nam bo omogočil, da razširimo svoje poslovanje na tuj trg, ki je v resnici dosti blizu in je odlična iztočnica za nabiranje izkušenj s poslovanjem v tujini.

Gostovanje naše spletne strani

Carnet domene lahko kupimo na raznih registrih, kot tudi na spletnih straneh ponudnikov gostovanja. Priporočamo, da kupimo gostovanje in .hr domeno skupaj, saj bomo tako lahko uživali podporo na enem mestu za gostovanje in domeno.

Dejstvo je, da .hr domene zahtevanje lokalno prisotnost v domeni države. Ponudniki gostovanja nam nudijo rešitev, ki zaobide to. To naredijo tako, da se domena registrira preko poslovnega partnerja, ki je že prisoten v državi za katero je domena izključna. S tem omogočimo, da:

 • Nam ni potrebno biti fizično prisotni v državi na katero je domena omejena
 • Nimamo težav z zakonodajo in predpisi
 • Lahko neomejeno poslujemo

Ste avtomobilski navdušenec? Potem si preberite članek o tem kako so aluminijasta platišča na voljo v najrazličnejših barvah, z različnim številom odprtin, ki so lahko različnih velikosti.

 Velika prednost spletnega oglaševanja je merjenje učinka, če nam spletna stran in tehnologija to dopuščata. Kliknite na povezavo in si preberite članek.

Ostale objave iz iste kategorije:

Računalništvo in tehnologija