• Podjetje Deproma.si je specialist za 3D tisk

    Različne oblike tiskalnikov nam danes omogočajo različne načine tiskanja. Kdo bi si še nekaj desetletij nazaj mislil, da bomo s tiskalniki lahko natisnili prave tridimenzionalne predmete? Pa vendar je tehnologija tiskanja napredovala do te mere, da nam danes številni ponudniki, …

Napredek v izdelavi vedno močnejših mikroprocesorjev je omogočil, da so računalniki vedno manjših dimenzij. Obenem porabijo zelo malo električne energije in so sposobni poganjati tudi bolj zahtevne programe ter igre. Dober primer napredka v tehnologiji predstavljajo tablični računalniki, saj so iz leta v leto močnejši in primerni za opravljanje vsakodnevnih nalog. Zato je dobro, če poznamo vse njihove prednosti in lastnosti. S poznavanjem nekaj računalniških izrazov bomo lahko brez težav izbrali najboljšo napravo za svoje potrebe. Obenem pa bomo prepoznali osnovne namene USB, Wi-Fi in drugih tehnologij, ki so pomembne za vse lastnike računalniških naprav.

Tablični računalniki so izredno uporabni za raznovrstne namene

Dolgo časa je veljalo, da prenosne računalniške naprave imajo veliko pomankanje moči. Zato se jih je uporabljajo samo za osnovne namene. Dandanes pa so moderni mikroprocesorji veliko močnejši. To pa omogoča tabličnim računalnikom, da so sposobni prebavljati bolj zahtevne programe, tri-dimenzionalne igrice ali oboje hkrati. Velika je seveda odvisno od pomnilnika, grafičnega procesorja in glavnega procesorja, ki ga uporablja računalnik. 

Tablični računalniki so zogljivi, lahki in prenosljivi
Tablični računalniki delujejo na dotik, so lahki in prenosljivi in se lahko povežejo z bluetoothom ali Wi-Fi-jem, tako, da jih lahko uporabljate praktično kjerkoli.

Večino tabličnih računalnikov je opremljenih s 3, 4 6, 8 ali več gigabajtov velikim delovnim pomnilnikom. Pravimo mu tudi RAM in je zelo pomemben element pri nakupu kakršnegakoli računalnika. Za osnovno opravilo je 3 gigabajte popolnoma dovolj. Bolj zahtevni uporabniki pa bodo potrebovali 6, 8 ali več gigabajtov delovnega spomina. Velik pomnilnik oziroma spomin je ključni element pri igranju iger, poganjanju več programov hkrati in podobno.

Povezljivost tabličnih računalnikov

Zelo pomemben element vsake računalniške naprave predstavljajo brezžične tehnologije, ki jih uporabljajo.

Tablice in prenosni računalniki – 7 dnevni test

Dandanes so ključnega pomena Wi-Fi, USB, Bluetooth brezžične tehnologije.

Ostale objave iz iste kategorije:

Računalništvo in tehnologija