• Družinska terapija pri vrhunskem terapevtu

    Družina je za marsikoga med nami zelo pomemben del, ki vpliva tudi na našo kakovost bivanja. Če se z družinskimi člani dobro razumemo, potem živimo veliko lažje in tudi naše delo je lahko bolj učinkovito. Na to so pokazale tudi …

Dandanes so pametni telefoni in druge mobilne naprave stalnica v življenju vsakega posameznika. Res pa je, da se nam lahko zgodi, da ga ne uspemo vedno napolniti, ko odidemo od doma. To pomeni, da se nam lahko med uporabo ugasne, saj nima več energije, da bi ostal prižgan. Rešitev v tem primeru je power bank – prenosna baterija, ki se uporablja za napajanje veliko različnih naprav. Tako lahko napolnimo naš MP3 predvajalnik, prenosne slušalke, navigacijo ter seveda pametni telefon. V tem članku se bomo posvetili vsem prednostim, ki jih lahko koristimo, če s seboj nosimo power bank.

Kaj je Power Bank?

Power banki niso nič drugega, kot prenosne baterije z visoko kapaciteto. So odlična naložba, če veliko potujemo ali uporabljamo telefon, ko smo odzunaj. Rečemo jim tudi mobilni pomnilniki ali mobilne baterije, saj je njihova največja prednost ravno to, da so prenosni. Priporočamo jih za uporabo, če:

  • Veliko potujemo
  • Preživimo veliko časa odzunaj, kjer je težje napolniti naše mobilne naprave
  • Hitro izpraznimo baterijo v našem pametnem telefonu

Seveda je možno tudi, da napolnimo druge naprave, kot so: kamere, prenosniki, bluetooth zvočniki, tablice ipd.

Različne vrste baterij

Power bank baterije poznamo v različnih konfiguracijah, ki pokrivajo različne potrebe uporabnikov. Sama velikost oziroma moč je skoraj vedno najbolj pomemben dejavnik. Pove nam število polnjenj telefona in drugih naprav, ki jih lahko opravimo, preden moramo napolniti samo prenosno baterije. Kar se tiče vrst, pa poznamo:

  • Univerzalne

Take prenosne baterije so mišljene, da z njimi napolnimo vse standardne naprave preko USB vhoda.

  • Za specifičen model ali modele

Take power banke so najbolj značilne za prenosne telefone. Narejene so, da z njimi lahko napolnimo zelo hitro določeno vrst Android, iOS in drugih telefonov.

  • Solarne

Najnovejši izum, take baterije se polnijo z močjo sonca. Slabost je pa ta, da jih moramo pustiti na sončni svetlobi, da se napolnijo.

Tehnologija polnjenja

Vsi si želimo, da bi naša prenosna baterija zdržala, kar najdlje. Moramo pa se zavedati, da poznamo tako rekoč cenejše in dražje tehnologije, ki določajo življenjsko dobo.

Lithium-ion baterija so najbolj pogoste, saj so cenejše in bolj dostopne širši publiki. Take baterije imajo nizko življenjsko dobo, vendar jih lahko kupimo za ugodno ceno. Lithium-polymer power banke pa so veliko bolj trpežne, imajo ogromno življenjsko dobo in so zato tudi dražje.

Ostale objave iz iste kategorije:

Računalništvo in tehnologija