• Kako si izberemo najboljšo termovko

    Če preživimoveliko časa v naravi, potem je skoraj nujno, da uporabljamo termovke. Omogočajo nam, da si tudi v mrzlih dneh privoščimo vroč čaj ali kavo, če smo odzunaj ali v pisarni. Termovke pridejo v mnogih izvedbah in so narejene iz …

Če imamo radi namizne igre, je skoraj nujno, da probamo naseljence otoka Catan. To je priložnost, da uživamo v izredno zabavni in unikatni izkušnji, ki jo lahko delimo s prijatelji. Prednost je tudi, da lahko igrajo popolni začetniki, kot tudi bolj izkušeni igralci. Igra je vedno sveža tudi, ko se večkrat vrnemo k igranju, saj se bodo vedno zgodile nove stvari in nastali novi scenariji. Lahko jo igrajo tudi otroci, saj notri ni nobenih nasilnih elementov. Poglejmo si, kateri so največji in najbolj zabavni elementi v igri naseljenci otoka Catan.

Za družine in prijatelje

Največji čar namiznih iger je, da jih lahko uživamo z prijatelji ali družino. Naseljenci otoka Catan je namizna igra, ki jo lahko igrajo 4 igralci naenkrat. To je odlična rešitev za nedeljsko družinsko zabavo ali za prijatelje. Ker igro ni težko dokončati, jo lahko igramo po večerji ali, ko se doma skrivamo pred dežjem.

Naseljenci otoka Catan

Osnovne lastnosti igre so:

  • Igra je narejena za ljudi, ki so starosti 12+ let
  • Lahko jo igrajo od 2 do 4 ljudi
  • Ena seja traja povprečno 45 do 90 minut

Zakaj je igra tako popularna?

Igra naseljenci otoka Catan prihaja iz Nemčije, kjer je požela že dosti nagrad. Kmalu je zanjo izvedel cel svet, kar jo je naredilo izjemno popularno. To popularnost je igra požela, ker ima vkomponirane sledeče faktorje:

  • Lahko jo nadgradimo z dodatki, ki obogatijo izkušnjo
  • Vrednost ponovnega igranja je zelo visoka, saj se vedno zgodi nekaj novega
  • Igra je zelo popularna v Evropi in Ameriki, kar je privedlo do mnogih izboljšav samega načina igranja

Poleg tega pa jo lahko igrajo igralci vseh starosti, saj je nezahtevna, odlično razložena in zabavna za otroke in odrasle.

Kaj počnemo v igri?

Igralci igrajo v ekonomski bitki, ki se kaže v gradnji cesti, mest in zbiranju surovin na otoku Catan. Sam otok je narejen iz serije različnih majhnih ploščic, ki jih lahko razporedimo drugače vsako igro. To doda element presenečenja, saj nobena igra ne bo enaka prejšnji.

Glavni smisel igranja, je zbiranje točk, ki jih dobimo za razširitvijo vasi in mest. Poleg tega bomo morali iskati nove surovine s katerimi bomo napajali napredek naših otočanov. Seveda imamo vedno možnost trgovanja z drugimi igralci, kar doda element strateške ekonomičnosti. Trgovanje je glavni fokus igre, saj bomo morali vedno sklepati nove posle in sodelovati z drugimi poglavarji svojih otočanov.

Ostale objave iz iste kategorije:

Dom in družina