• Udobno in brezskrbno bivanje v vseh letnih časih

    Trdna in neprepustna hiša je izredno pomembna, ne le v zimskem obdobju, temveč ob vsakem letnem času. Nič ni bolj prijetnega kot zagotovilo, da bomo v svojem domu na varnem in toplem, ter nam ni treba skrbeti, če zunaj divja …

Turistično zavarovanje v tujini z asistenco je namenjeno vsem, ki se boste odpravili v drugo državo, da bi tam preživeli brezskrben dopust. Pri tem gre lahko za krajša ali daljša obdobja počitnikovanja, kar je določeno tudi v zavarovalni polici. Višina zavarovalne vsote pa je predvsem odvisna od tega, v katero državo boste potovali.

S sklenjeno zavarovalno polico lahko uveljavljate vse stroške zdravstvenih storitev, ki nastanejo v drugi državi. Coris zavarovalnica z lastnim asistenčnim centrom, ki je zavarovancem na voljo 24 ur na dan, nudi različne pakete tako za turistično letno kot za turistično zavarovanje v tujini v določenem obdobju. Lahko pa dodatno sklenete tudi polico, na podlagi katere vam bodo povrnili stroške, če boste vaše potovanje odpovedali.

Evropska zdravstvena kartica ne pokriva vseh stroškov

Med najpomembnejše prednosti sklenitve dodatne zavarovalne police za brezskrbno počitnikovanje v tujih državah spadajo povrnitve stroškov, ki jih evropska zdravstvena kartica ne pokrije, zato bi jih v tem primeru morali plačati iz svojega žepa.

V primerjavi z evropsko kartico, turistično zavarovanje v tujini krije tudi stroške prevoza v Slovenijo ter stroške storitev v zasebnih ordinacijah in klinikah. Prav tako boste dobili povrnjene stroške participacije, saj nekatere države na zdravstvene storitve in zdravila zaračunajo določeno ceno. Prav tako boste dobili povrnjen celoten znesek zdravstvene storitve v drugi državi, ki ni odvisen od tega, koliko stane storitev v Sloveniji.

Kako uveljavljati stroške zdravstvenih storitev?

Če se boste med dopustom le lažje poškodovali, morda zastrupili s hrano in potrebovali zdravniški recept za dvig zdravila v lekarni, tedaj se smatra, da gre za nižje stroške zdravljenja, ki jih lahko tudi sami poravnate ob obisku zdravnika ali lekarne. Vse te račune boste plačali, jih shranili in ob vrnitvi domov zavarovalnici predložili obrazec z računi. Nato boste dobili v kratkem času tudi povrnjen denar.

zavarovanje Coris

Če gre za višje stroške, ki presegajo vaše finančne zmogljivosti, lahko pokličete asistenčni center ponudnika za zavarovanje v tujini, kjer vam bodo pomagali tako, da bodo vzpostavili stik s predstavništvom podjetja v državi, kjer se nahajate, le-ti pa se bodo povezali z zdravstveno ustanovo, zato da vam ne bo potrebno poravnati stroškov na licu mesta.

Turistično zavarovanje v tujini za krajši in daljši čas

V primeru, da pogosto odhajate v druge države, potujete, imate v tej državi vikend ali kaj drugega, tedaj so na voljo tudi zavarovalne police, ki jih sklenete za enoletno obdobje, znotraj katerega lahko potujete večkrat po 90 dni skupaj. Tako vam ne bo potrebno vsakokrat skleniti nove pogodbe in razmišljati o tem.

Če pa boste odšli na počitnice za točno določeno obdobje, tedaj pa je najbolj primerno turistično zavarovanje v tujini za določen čas. Zavarovalnica Coris ponuja tudi posebne pakete za tujce v Sloveniji, pakete za tiste, ki so veliko na službenih poteh, ter za študente, ki študirajo izven Slovenije.

Ostale objave iz iste kategorije:

Dom in družina, Potovanja