• Podjetje Deproma.si je specialist za 3D tisk

    Različne oblike tiskalnikov nam danes omogočajo različne načine tiskanja. Kdo bi si še nekaj desetletij nazaj mislil, da bomo s tiskalniki lahko natisnili prave tridimenzionalne predmete? Pa vendar je tehnologija tiskanja napredovala do te mere, da nam danes številni ponudniki, …

V primerjavi z drugimi materiali za otroška igrišča, kot je kovina in plastika, nudijo lesena igrala številne prednosti in zato tudi postajajo vedno bolj priljubljena izbira za postavitev na šolska in otroška igrišča. Les je estetski in naraven material, iz katerega je mogoče napraviti atraktivne in prilagojene poligone za otroško igro.

V podjetju Svet igral izdelujejo različna lesena igrala, kot so otroške hišice, stolpi, gugalnice, plezala, peskovniki, tobogani, poligoni za ravnotežje in trim steze. Pri izdelavi upoštevajo vse želje in potrebe ter nudijo strokovno svetovanje glede na predviden prostor. Prav tako lahko prilagodijo velikosti in barve elementov ter dodajajo različne komponente, kot so dodatne ograje, police in drugo.

Lesena igrala v unikatnem dizajnu in naravnem materialu

Plezalni okvirji, gugalnice in trim steze iz lesa dajejo poseben videz, saj gre za naraven material, iz katerega je mogoče ustvariti unikatne dizajne, ki lepo sovpadajo z okolico in dopolnjujejo manjše kamenje in pesek na tleh. V primerjavi s tradicionalnimi igrišči v elementih plastike in kovine so lesena igrala idealna za to, da otrokom pomagajo se povezati z naravo in tako lahko otroci spoznajo svoje okolje.

lesena igrala

Les je prav tako material, ki kljubuje tudi neugodnim vremenskim pogojem in ostaja enako lep in primeren za igro otrok. Vsa oprema je ustrezno obdelana, zato nudi dolgo življenjsko dobo. Les ne bo gnil, saj so sestavni elementi zasnovani tako, da zadržijo vsebnost vlage.

Lesena igrala spodbujajo otroško domišljijo

Oprema za igranje na prostem otrokom pomaga razvijati telesno kondicijo in moč, hkrati pa spodbuja njihovo domišljijo, najsi gre za tek ali hojo po trim stezah, plezanje po plezalih ali pa za lovljenje ravnotežja na elementih. Otroške hišice in stolpi so idealni za igro igranja vlog, kar spodbuja domišljijo, lesena igrala, kot so tobogani in gugalnice pa poskrbijo za veliko mero zabave in smeha.

lesena igrala

Varna lesena igrala so izdelana po standardih

Vsi sestavni elementi so izdelani po meri, zato izdelovalci ustvarjajo čudovite mojstrovine iz lesa, ki ustrezajo okolju in prostoru ter tudi zahtevam šole, javnega igrišča ali zunanje atrakcije na zasebnih površinah. Izdelovalci prav tako nudijo neskončen seznam možnosti glede oblik, velikosti in funkcionalnosti elementov za otroško igranje na zunanjih površinah.

Pri izdelavi je pomembna tudi varnost, na primer to, da so vsi konci zaokroženi in nimajo izpostavljenih grobih in ostrih robov ter, da je les tako obdelan, da se na površinah ni mogoče napičiti na trske. V podjetju Svet igral izdelujejo lesena igrala po visokih standardih, ki imajo tudi certifikat o skladnosti za zunanjo otroško opremo za igranje.

Ostale objave iz iste kategorije:

Dom in družina