• Varnostni ventil za vozila

    Lastniki vozil ste se zagotovo že soočili tudi s posebnim varnostnim ventilom, ki se imenuje EGR ventil. Kratica EGR je angleškega izvora in  bi v prevodu pomenila povratni ventil izpušnih plinov. Njegova glavna prednost je v tem, da omejuje izpuhe …

Velikokrat je zaslediti kakšne zgodbe o nezadovoljstvu strank zaradi izdelave strani, saj ni šlo vse po planu in je na koncu prišlo do veliko popravkov in slabe volje tako z ene kot druge strani. Zavedati se je treba v prvi vrsti to, da izdelava spletnih strani ni enostavna, da zahteva precej znanja in iznajdljivosti ter predvsem znanja o tem, kako se mora projekt dejansko peljati.

Tega se v podjetju Dominatus še kako zavedajo, zato že v osnovi postavijo precej optimističen rok izdelave in imajo le najbolj usposobljene ljudi na tem področju, ki točno vedo, kaj sledi v posameznem koraku. Najbolj pomembno dejstvo pri tem pa je, da se obe strani zavedata, da izdelava spletnih strani zahteva svoj čas in v kolikor na strani stranke prihaja do zamud, da te zamude vplivajo na končni rok.

Zahtevajte predogled izgleda strani

V kolikor vam izvajalec omogoči predogled izgleda strani, ki vključuje izgled osnovne strani, glavne kategorije, podkategorije in ravni izdelka (v primeru trgovine), lahko točno veste, kaj vas moti na strani in kako si raje želite, da bi stran izgledala. Tega ne nudijo vsi, Dominatus pa, zato je iz tega vidika najboljša izbira.

Veliko lažje je tudi programerju, da se vse podrobnosti dogovorijo v naprej, ker jih vključi že pri izdelavi, ne pa da se vsaka podstran posebej popravlja. Vendar pa se mora tudi naročnik zavedati dejstva, da ko potrdi, da se lahko izdelava spletnih strani po predogledu začne, da to tudi velja kot zadnje in da so naknadno možne le malenkostne spremembe in popravki.

Poskrbite za vsebino pravi čas

To je točka, na kateri se izdelava spletnih strani velikokrat zalomi. Naročnik namreč predolgo časa čaka s pripravo vsebine, ko pa jo le pripravi, pa je največkrat težava v tem, da jo pošlje vso na enkrat in pričakuje, da bo vsebina vnesena hitro. Vendar pa se morate zavedati, da vnos vsebine zahteva ogromno časa in da to ni hiter postopek, zato bodite vi točni in bo tudi izdelava spletnih strani potekala po postopkih in na koncu tudi z bistveno boljšo voljo.

Bodite dosledni in ažurni pri potrjevanju

Ko vas izvajalec obvesti, da je izdelava spletnih strani pri koncu in da potrebuje le še vaš pregled, bodite ažurni in čim prej preglejte spletno stran in potrdite vse na enkrat ali pa v enem paketu pošljite popravke, ki jih je treba še narediti. Predvsem pa se zavedajte, da če vi kot stranka potrdite izgled, da to pomeni, da ste ga potrdili in da je le dobra volja izvajalca, da opravi popravke in šele nato poteka izdelava spletnih strani naprej.

Ostale objave iz iste kategorije:

Računalništvo in tehnologija