• Prednosti talnih svetil

    Hiše po vsem svetu uporabljajo talna svetila zaradi mnogih prednosti, ki jih nudijo. Z njimi lahko osvetlimo skoraj vsak prostor v našem domu in jih lahko prenašamo po volji. Ker je svetloba eden izmed ključnih elementov v vsaki hiši in …

Se tudi vi strinjate, da se kakšnih dvajset let nazaj o kakšnem hudem pomanjkanju vitaminov in mineralov ni govorilo toliko kot se danes, ko imamo vsi občutek, da bi morali na dan pojesti za pest kapsul in tablet, se pravi prehranskih dopolnil? In res je bilo tako, vendar pa je treba dodati, da pri nas o dodatnih še ni bilo govora, medtem ko je bilo vsepovsod že.

Tako smo tudi v Sloveniji lahko tako na hitro dejansko nadomestili leta in leta raziskav. Je pa res, da že precej časa vemo, da je magnezij za prebavo super, na žalost pa šele v zadnjih letih vemo, da magnezij ni namenjen samo za urejanje prebave, da pa bi poznali razlike in vedeli, kakšne prednosti ima magnezijev citrat.

Ali veste, da se magnezij nahaja v več kot 12 oblikah?

Če se preslikamo zdaj v realni čas, ko nas že kar veliko ve, čemu je magnezij namenjen in da tudi že veliko ljudi pozna magnezijev citrat – ne nazadnje ga predpisujejo tudi v uradni medicini, ki že standardno zamuja z ugotovitvami na področju prehranskih dodatkov – pa nas še vedno veliko premalo pozna različne oblike tega minerala.

Magnezijev citrat v prahu

Trenutno med najbolj široko uporabljenimi je vsekakor magnezijev citrat, ki velja za obliko, ki se najbolje absorbira. Sicer magnezijev citrat ni najboljša oblika, a je najboljša oblika, ki se jo dobi pri nas. Velja pa na tem mestu opozoriti na zelo pomembno dejstvo, in sicer da ni vsaka oblika namenjena lajšanju vseh težav. Vedno si poiščite za svoje težave najboljšo obliko.

Čemu je namenjen magnezijev citrat?

Magnezijev citrat najbolje od vseh deluje na mišice in tkiva, saj se odlično absorbira v celice, kjer potekajo biokemični procesi. Tako se je za magnezijev citrat najbolje odločiti v primeru izčrpanosti, utrujenosti, mišičnih krčev, razdražljivosti in živčnosti.

Da pa do takšnih situacij pride, pa je razlog največkrat hrana, ki ne vsebuje dovolj magnezija, če pa ga vsebuje, pa je velikokrat težava v tem preobremenjenosti in stresu, ki dejansko preprečujete pravilno absorpcijo magnezija iz hrane. Glede na ti dve dejstvi, pa je povsem logična posledica, da sta glede na raziskave kar 2/3 ljudi, ki jim primanjkuje magnezija v telesu. Zato se vsekakor priporoča magnezijev citrat vsem, saj lahko prekomerno uživanje povzroči samo redkejše blato, kakšnih drugih posledic pa za enkrat pri raziskavah niso odkrili.

Koliko časa jemati magnezijev citrat?

Ljudje smo bitja, ki na področju zdravja delujemo večinoma kurativno, torej da reagiramo takrat šele, ko že opazimo kakšno težavo, pa četudi vemo, da obstaja verjetnost, da bo do težave zaradi takšnega ali drugačnega razloga prišlo.

Enako se za magnezijev citrat odločimo šele takrat, ko opazimo izrazite težave. Zato se v tem primeru priporoča, da se magnezijev citrat jemlje vsaj še 4 tedne po tem, ko izginejo vsi prej opazni znaki pomanjkanja tega minerala.

Ostale objave iz iste kategorije:

Lepota, zdravje in moda