• Podaljševanje las za posebne priložnosti

    Večina ljudi, še zlasti pa predstavnice nežnejšega spola, veliko stavijo na svoj zunanji izgled. Ta je v veliki meri odvisen od vrste oblačil, obutve, ličil in nenazadnje tudi od las. Če slednje dobro negujemo, zelo veliko pripomorejo k še lepšemu …

Če so vaši zobje povsem zdravi in lepega videza, ste verjetno eden od redkih srečnežev, ki z zobmi nima težav. Kljub temu pa je še kako pomembno, da svojega zobarja redno obiskujete. Včasih se namreč zgodi, da menimo, da je z našimi zobmi vse v najlepšem redu, potem pa strokovnjak ugotovi kakšno težavo, ki se lahko razvije tudi v resnejšo bolezensko stanje ustne votline.

Veliko pa je takšnih ljudi, ki nikakor niso zadovoljni z izgledom zob. Vse pogosteje se tudi odrasle osebe odločajo za zobni aparat – to je pripomoček za odpravljanje zobnih pa tudi čeljustnih nepravilnosti.

Na kakšen način deluje aparat za zobe

Zobni aparat na zobe deluje z ustrezno silo, tako da se ti pričnejo premikati v želeno smer. Na voljo so sodobne hitre pa tudi manj vidne ortodontske metode oziroma rešitve, ki so pripeljale torej do tega, da se vse več odraslih odloča za poravnavo svojih zobnih nepravilnosti. Vsi vemo, da so bili aparati za zobe nekdaj domena zlasti mlajših otrok.

zobni aparat
Zobni aparati s premišljenim delovanjem sil odpravljajo ortodontske nepravilnosti zob.

Na voljo je veliko vrst zobnih aparatov. V grobem pa takšen pripomoček lahko delimo na snemljivega in nesnemljivega oziroma fiksnega. Kaj je bolje izbrati, pa vam bo zagotovo svetoval in zaupal vaš ortodont.

Spoznajte fiksni zobni aparat

Za fiksni zobni aparat je značilno, da je nesnemljiv in da si ga torej pacient ne more kar sam odstraniti, ko bi to želel.

Oglejte si video razlago kako deluje zobni aparat

Namesti ga lahko samo ortodont, aparat pa mora ostati nameščen do konca ortodontskega zdravljenja.

Preberite več na naslednji povezavi: https://www.mamca.net/zdravje/pripomocek-za-odpravljanje-zobnih-in-celjustnih-nepravilnosti/

Ostale objave iz iste kategorije:

Lepota, zdravje in moda