• Le registrator delovnega časa priskrbi pravo beleženje delovnika

  Ste tudi vi eden od podjetnikov, ki zgubljajo stik z beleženjem delovnega časa za svoje zaposlene in se bojite, da kateri od zaposlenih le piše ure prihoda in odhoda, ki ustrezajo dogovorjenemu delovniku? Takšnih in drugačnih problemov z beleženjem delovnega …

Zobne proteze vedno bolj postajajo preteklost, saj jih vedno bolj nadomeščajo implantati. Ti predstavljajo zelo dober nadomestek za manjkajoče zobe. Zobne proteze se namreč rade premikajo, tiščijo, motijo, celo izpadejo iz ust, medtem ko implantati dajejo občutek naravnih zob. Zaradi tega so implantati zagotovo najboljša možnost za vse, ki jim manjka kakšen zob in bi ga radi nadomestili na najboljši način.

Ali je to pri vas sploh možno, pa vam bo najbolje znal povedati vaš zobozdravnik, zato se čim prej odpravite na pregled k njemu. Lahko pa se odločite tudi za pregled v specialistični ambulanti, kjer se ukvarjajo prav z implantati in vam bodo zato vsekakor znali svetovati, ali so implantati prava rešitev za vas in za vaše zobe!

Potrebujete zobno protezo?

Morda vam je vaš zobozdravnik povedal, da vam v ustih manjka že toliko zob, da bi bila potrebna zobna proteza oziroma implantati. Manjkajoče zobe je namreč nujno nadomestiti, sicer lahko pride do povešanja čeljusti oziroma spreminjanja silnic pri žvečenju, zaradi česar so bolj obremenjeni drugi zobje, ki so še v ustih.

Zaradi tega je nujno nadomestiti manjkajoče zobe, kar lahko storimo na različne načine. Če manjka več zob, se v ta namen uporablja zobna proteza oziroma implantati. V zadnjem času se zanje odloča vse več ljudi, saj imajo implantati kar nekaj prednosti. Ali bi bili implantati primerni tudi za vas, pa vam bo povedal vaš zobozdravnik.

Kakšne so slabosti zobne proteze?

Nekoč se je manjkajoče zobe vedno nadomeščalo le z zobnimi protezami, saj druge možnosti preprosto ni bilo. Implantati še niso obstajali in zobna proteza je bila tako najboljša alternativa, čeprav je imela kar nekaj slabosti. Tisti, ki so jih uporabljali, so se pri tem srečevali s kar nekaj težavami, kot so na primer:

 • tiščanje,
 • vnetja dlesni in drugih delov ustne votline,
 • nepopolno prileganje,
 • moteč občutek v ustih,
 • zahtevna higiena in čiščenje,
 • težave pri govorjenju,
 • težave pri žvečenju hrane,
 • občasen zdrs proteze iz ust,
 • različne druge težave.

Danes so na srečo tudi zobne proteze postale bolj udobne, saj so izdelane bolj precizno in iz drugačnih materialov, da kar se da minimalno tiščijo in omogočajo čim bolj prijetno nošenje. Kljub temu pa še vedno niso tako udobne kot implantati, ki predstavljajo trajno in trenutno najboljšo rešitev za nadomeščanje manjkajočih zob. Implantati namreč dajejo občutek naravnih zob, kar je vsekakor nekaj, česar še tako dobra zobna proteza ne more omogočiti.

Naj vam svetuje vaš zobozdravnik!

V primeru, da imate več manjkajočih zob, ki bi jih radi nadomestili, vam bo glede tega, ali so implantati za vas primerna možnost, najbolje znal svetovati vaš zobozdravnik. Pri njem boste dobili vse potrebne informacije glede stanja vaših zob in možnosti, ki jih imate na voljo za njihovo nadomeščanje.

Druga možnost pa je zobozdravnik specialist, na katerega se lahko prav tako obrnete, da pregleda vaše zobe in ugotovi, ali bi bili implantati ali zobna proteza ustrezna rešitev za vas. Na pregled se tako lahko recimo naročite v zobozdravstvo Škorjanc, kjer vam bodo z veseljem pomagali, saj se med drugim ukvarjajo prav z implantati. Z implantati so oskrbeli že veliko strank, ki so bile z njihovimi storitvami zelo zadovoljne.

Koliko stanejo implantati za zobe?

Implantati za zobe so dražja možnost od zobne proteze, vendar pa pri tem nikakor ne smete gledati le na ceno. Implantati so namreč čisto nekaj drugega kot proteza, saj predstavljajo trajno rešitev, ne tiščijo in ne motijo ne med govorjenjem ne med žvečenjem in so na sploh udobni za nošenje. Poleg tega pa implantati ne zahtevajo nobene posebne higiene, ampak jih negujete enako kot svoje naravne zobe.

To, koliko bi stali implantati v vašem primeru, vam bo najbolje znal pojasniti zobozdravnik specialist, ki se ukvarja z njihovo izdelavo. Cena se namreč razlikuje od pacienta do pacienta, odvisna pa je tudi od tega, koliko manjkajočih zob mora zobozdravnik z implantati sploh nadomestiti. Zagotovo pa pri tem ne pozabite, da imate s kakovostnimi implantati spet občutek, kot da imate v ustih naravne zobe, kar preprosto nima cene oziroma je vsekakor neprecenljivo.

Če prebivate v našem glavnem mestu in želite popraviti ali polepšati svoje zobe, je zobozdravnik v Ljubljani daleč najboljša rešitev. Seveda pri brskanju naslova za ambulanto je boste naleteli samo na enega ponudnika, temveč na izjemno veliko število. Preberi več: Zobozdravnik v Ljubljani omogoča celostno zdravljenje zob ter obzobnih tkiv.

Ostale objave iz iste kategorije:

Lepota, zdravje in moda