Vsako življenjsko obdobje ima nekaj lepega, a hkrati prinaša vsako življenjsko obdobje tudi svoje izzive in tegobe. Srednja in pozna leta prinašajo s seboj izzive staranja, ki jih mnogi čisto enostavno prenesejo, če le staranje ni preveč vidno navzven.

Predvsem ženske imajo v tem obdobju kar precej težav s svojo samopodobo, saj se lahko že pri okoli tridesetih letih pojavijo prvi zabrisi gubic, vsaj pri petdesetih pa se gubice spremenijo v gube in so jasno zarisane na obrazu. Posledica nastajanja gub pa ni nič drugega kot le to, da v telesu po 25. letu neha postopno nastajati kolagen, ki je nujen za zdravje celic. A največja in najbolj pomembna stvar v vsem tem pa je, da so gubice le vidno staranje telesa navzven.

So kreme s kolagenom res pravi recept?

Načinov za boj proti gubicam, torej proti vidnemu staranju telesa je res veliko. Lahko si kupite namreč številne različne kreme, ki vse po vrsti obljubljajo pomlajevanje kože in odpravo gubic in glajenje večjih gub, pri čemer morate vsako kremo uporabljati kar nekaj časa, če si želite videti prve rezultate, da o ceni, ki jo morate za take kreme plačati, raje ne govorimo. Prav tako si lahko pomagate v kozmetičnem salonu z različnimi terapijami, ki kožo pripravijo, da je bolj pripravljena na vnos krem s kolagenom in še in še bi lahko naštevali.

Uporaba kolagena up je vse bolj popularna

Vendar pa je največja težava pri takšnem ravnanju v tem, da se vzroka dejansko ne odpravlja, torej boste lahko površinsko nanašali kolagen ves čas, pa vam tretmaji prav dolgo časa ne bodo učinkovali, pa četudi se odločite za najdražjo terapijo. Ampak, vse dokler ne boste kolagen začeli tudi uživati v kapsulah v pravi obliki, ki omogoča pravo absorpcijo. V tem primeru pa je smiselno delovati tudi površinsko, da se gube čim prej lahko odpravijo.

Kolagen začnite uživati čim prej

Manjše gubice s kakšnimi terapijami in tretmaji v kozmetičnem salonu lahko seveda odpravite, če hkrati tudi uživate kolagen. Vendar pa morate vedeti, da ko so se enkrat že zarezale večje gube, jih nikoli več ne boste odpravili, saj so se celice v telesu že toliko postarale, da jih čisto pomladiti ne boste mogli več. Zato je najbolje in najbolj zanesljivo, za vaš organizem pa jasno tudi najbolj zdravo, da kolagen začnete uživati čim prej, najbolje že kar okoli 30. leta starosti.

Kolagen se zmanjša že po 25. letu starosti

Če upoštevate, da se začne kolagen v telesu zmanjševati že pri 25. letu starosti, sicer na začetku zelo počasi (prvih 5 let po 1 % na leto), nato malenkost hitreje po 2 % na leto, kasneje pa se upad še stopnjuje, je jasno, da se začnejo prve gubice pojavljati že tam okoli 35 – 40 leta, je pa res, da je veliko odvisno, koliko kdo uživa jedi, ki kolagen vsebujejo.

Glede na to, da kolagen primanjkuje večini prebivalstva, ker pač ne uživajo dovolj hrane, ki bi bila dovolj bogata s to beljakovino, zagotovo ne boste naredili nič, če se odločite za uživanje kolagena v kapsulah, pazljivi bodite le, da boste uživali kolagen, ki se bo lahko absorbiral v vašem telesu.

Ostale objave iz iste kategorije:

Lepota, zdravje in moda