• Koristni nasveti za izbiro pravega dnevnega regala

    Dnevni prostor zagotovo velja za enega od bolj obiskanih prostorov našega doma, zato je še toliko pomembneje, da vanj postavimo pohištvo in ostale elemente, ki nam ne samo koristijo, temveč izgledajo privlačno. Med številnimi kosi so tudi dnevni regali, ki …

Glavni namen, ki ga ima kontrola dostopa, je določiti vstopne pravice posameznemu zaposlenemu. Na ta način poslovodja prepreči dostop nepooblaščenim zaposlenim v posamezne prostore, ali pa mu določi čas v dnevu, ko v določen prostor lahko vstopi. A zavedati se je treba, da ni glavni namen v tem, da mu omogoči dostop do določenih prostorov, temveč da mu kontrola dostopa prepreči dostop do posameznih prostorov.

Glede na to, da pa se tudi beleži vsak vstop v posamezni prostor, torej tudi tisti dovoljeni, pa lahko poslovodja dobi podatke, s kom posamezni zaposleni tudi veliko dela. Na tej podlagi se lahko odloči tudi za premestitev v drugo pisarno, če je prehodov res zelo veliko. Eno vodilnih podjetij za kontrolo dostopa v celotni bližnji regiji in državah je Špica, njihovo ponudbo za pristopno kontrolo pa si lahko ogledate tukaj:
https://www.spica.si/kontrola-pristopa.

Kontrola dostopa z obračunavanjem časa

Za marsikatero podjetje je zelo velika prednost, ki jo ima kontrola dostopa pri omenjenem podjetju, ta, da ima združeno osnovno obračunavanje delovnega časa. Za marsikatero podjetje zna biti to problem, saj je treba natančno spremljati število ur.

kontrola dostopa

Je pa res, da ima kontrola dostopa vgrajen čisto enostaven način obračunavanja delovnega časa, kar pomeni, da se beležijo le opravljene delovne ure tistih, ki niso za stalno zaposleni, temveč so plačani glede na delovno uro. To so na primer zaposleni za krajši delovni čas, pogodbeniki, študenti, pripravniki … Ne omogoča pa tak sistem obračunavanja dopustov, bolnišk ipd.

Kontrola dostopa predstavlja le osnovo

Kontrola dostopa je pravzaprav osnova za vse nadaljnje nadgradnje. Lahko se jo uporablja le kot tako, torej za kontrolo pristopa, lahko pa jo naknadno nadgradite potem še z modulom za obračun plač, potne naloge, evidenco delovnih ur, vodenje odsotnosti, dopustov, planiranje delovnega časa … Kateri sistem je za vaše poslovanje in vaše podjetje smiseln, je najbolje, da pregledate sami in sami preračunate, kje imate največ izgub in kje ne želite več po nepotrebnem izgubljati delovnih ur.

Kontrola pristopa ni vdor v zasebnost zaposlenih

Zakonodaja na delovnem področju in ostalih področjih postaja vedno bolj rigorozna. Na vedno več stvari je treba paziti, da se ne znajdete na napačni strani zakonodaje in zato je prav, da pogledamo na to, ali kontrola dostopa morda krši kakšno od zakonodaj. Preverili smo čisto vse zakone in prišli do ugotovitve, da kontrola dostopa ne krši nobenega zakona, saj delodajalec ne more pridi do nobenih zasebnih podatkov. Dejansko lahko samo onemogoči zaposlenemu, na zase bolj varen in zanesljiv način, vstop v posamezne prostore, kjer zaposleni tako ali nima kaj iskati.

Ostale objave iz iste kategorije:

Računalništvo in tehnologija