• Vedno dobrodošla oprema za avto

    Ko vstopite v svoj ali kateri koli drug avtomobil, vam je verjetno povsem samoumevno, da so v njem po tleh tudi preproge. Te so lahko izdelane iz različnih materialov, njihova naloga pa je, da avto ščitijo pred nezaželeno umazanijo. Ker …

Predpasniki se najpogosteje nosijo pri kuhanju, a so zelo dobrodošli tudi za številna druga opravila. Z veseljem jih na primer nadenejo slikarji, lončarji, mizarji. Skratka takšen kos dodatka je primeren za vse, ki se ne želijo umazati pri svojem delu. Ne nazadnje je predpasnik namenjen najmlajšim družinskim članom, ko ustvarjajo s plastelinom, glino ali ko svojim staršem pomagajo pri kuhanju.

Na voljo so predpasniki najrazličnejših tipov. Najpogosteje se nosijo tisti z eno naramnico okoli vratu, trakovi pa se okoli pasu primerno zavežejo. Za profesionalne različice pa je značilno, da imajo še rokave, prav tako pa se zapenjajo na hrbtu. Navadno segajo od vratu do sredine stegen. Za nekatere pa daleč najbolj v poštev pridejo takšni predpasniki, ki segajo samo od pasu navzdol in torej ne prikrijejo zgornjega dela telesa.

Materiali predpasnikov

Na trgu je na voljo največ takšnih predpasnikov, ki so izdelani iz blaga. To je lahko bombaž ali pa umetna mešanica. Takšno vrsto preprosto operemo v pralnem stroju, na njih se lahko uporabljajo najrazličnejša sredstva za odstranjevanje madežev. Še najboljša izbira so za domače kuharice in kuharje.

Ročno izdelani predpasniki različnih materialov in velikosti

Izberemo si lahko tudi polivinilasti ali plastični predpasnik. Ena od večjih prednosti takšnega je, da lahko madeže kar direktno pobrišemo z njega. Slabost pa je ta, da na njem ne smemo uporabljati kakšnih močnejših kemičnih sredstev za odstranjevanje madežev. Takšen tip zaščite je daleč najbolj uporaben za vse, ki veliko delajo z barvami. Za najtežje poklice pa so na voljo usnjeni predpasniki, ki se zlepa ne morejo poškodovati kar tako. Navadno jih imajo v lasti tisti, ki se ukvarjajo s katero od domačih obrti.

Delovno oblačilo ali pa kot modni dodatek

Če so nekdaj predpasniki strogo veljali za delovna oblačila, jih dandanes lahko uporabljamo tudi le kot modni dodatek. Posledično je na trgu na voljo še toliko večja izbira. Izbiramo lahko med široko paleto motivov ter vzorcev. Lahko si omislimo izjemno elegantni predpasnik ali pa nekoliko bolj hecnega. Vse je odvisno od namena.

kvalitetni in elegantni predpasnik
Na trgu je izbira med široko paleto motivov ter vzorcev predpasnikov. Lahko si omislite elegantni predpasnik ali pa ga lahko kupite v kompletu še z drugimi dodatki, na primer s kuharsko kapo ali pa kuharskimi rokavicami.

Atraktivna izbira so tudi predpasniki, ki jih lahko kupite v kompletu še z drugimi dodatki, na primer s kuharsko kapo ali pa kuharskimi rokavicami. V kompletu se najde tudi kakšen kos uporabnega pribora za kuhanje ali pa peko.

Ostale objave iz iste kategorije:

Dom in družina