• Le registrator delovnega časa priskrbi pravo beleženje delovnika

    Ste tudi vi eden od podjetnikov, ki zgubljajo stik z beleženjem delovnega časa za svoje zaposlene in se bojite, da kateri od zaposlenih le piše ure prihoda in odhoda, ki ustrezajo dogovorjenemu delovniku? Takšnih in drugačnih problemov z beleženjem delovnega …

Malokatera nezgoda nam lahko tako poslabša dan, kot če izgubimo pomembne podatke s telefona. To so lahko slike prijateljev, družine ali pa drugi nepozabni spomini, ki so nam zelo dragoceni. Prvo pravilo je, da se ne ustrašimo, saj obstaja mnogo različnih načinov, da pridobimo vse izgubljeno nazaj. Kako povrniti izbrisane slike s telefona, je verjetno prvi niz besed, ki jih bomo vtipkali v spletni brskalnik. V rezultatih bomo zasledili mnogo različnih načinov s katerimi si lahko pomagamo. V tem vodiču bi vam radi olajšali zmedo in vam na kratko in jasno opisali, kakšne so vaše možnosti.

Kaj se zgodi z izbrisanimi datotekami?

Moderni operacijski sistemi delujejo tako, da ohranijo izbrisane datoteke na spominskem mediju. Tudi, ko nam postane izbrisana datoteka, mp3 skladba ali slika nevidna, je še vedno na telefonu. Mi je samo ne vidimo, ker jo je operacijski sistem Android ali iOS označil za izbrisano. Dejstvo pa je, da se še vedno nahaja na telefonu.

Če imamo Android napravo, lahko slike povrnemo z raznimi aplikacijami ali pa jo odnesemo k strokovnjaku. iOS 8 in novejši pa imajo koš, kamor izbrisane slike odložijo za 30 dni, nakar jih sistem za vedno odstrani z spominskega medija.

Kaj lahko naredimo, če slik ne najdemo več?

To pomeni, da smo jih najverjetneje izbrisali. Najbolje je, da prenehamo z uporabo telefona, saj tvegamo, da jih bomo za vedno izgubili. Če še naprej uporabljamo telefon, je velika verjetnost, da bo operacijski sistem presnel naše izbrisane slike z novimi podatki. Tega seveda nočemo in zato je dobro, če napravo ugasnemo in jo odnesemo na servis.

Svetujemo, da si zapišemo vse, kar smo počeli z našo napravo, preden smo izgubili slike. Če lahko, si na list papirja zapišimo sledeče stvari:

  • Katere aplikacije smo namestili preden smo izgubili slike
  • Ali se naš pametni telefon vede drugače kot po navadi
  • Koliko časa je minilo odkar smo opazili, da slik ni več

Kaj pa uporaba aplikacij za obnovo podatkov?

Uporabo aplikacij načeloma odsvetujemo. To pa zato, ker na Android napravah moramo v dosti primerih napravo rootati. S tem izgubimo garancijo in ni zagotovila, da slike pridobimo nazaj. Na iOS napravah pa tudi ni zagotovila, da bomo podatke priklicali nazaj.

Strokovnjaki nam lahko z posebnimi orodji hitro in učinkovito povrnejo vse podatke z telefona. To so lahko slike, zvočne datoteke, filmi, pisarniški dokumenti ipd.

Power bank napolni vašo napravo kjerkoli. V naši široki ponudbi so power banki različnih kapacitet, poiščite pravega zase. Preberi več …

Ostale objave iz iste kategorije:

Računalništvo in tehnologija