• Uporabna in zabavna darila za rojstni dan najstnikov

    Nakupovanje daril za najstnike je skoraj vedno velik izziv. To pa še posebej ojača dejstvo, da se jim okus in želje neprestano spreminjajo. Fantje in punce so v teh ranih letih še v fazi hitrega razvoja, zato se jim še …

Naravno hranjenje z materinim mlekom za marsikatero mamico predstavlja nepozabno in prvo vez z otrokom, hkrati pa otroku zagotavlja vse potrebne hranilne snovi, ki jih ta potrebuje v svojem prvem letu življenja. A včasih se zgodi, da vse le ne gre po naših planih in lahko hranjenje z materinim mlekom postane zaradi takih in drugačnih razlogov težavno opravilo. V takih in podobnih primerih je dobra izbira in pomoč svetovalka za dojenje Veva. Ne samo, da vam bo z nasveti pomagala pri hranjenju, hkrati bo poskrbela za samozavestno nego otroka in vas naučila nekaj trikov, kako lahko otroka navadite, da bo med hranjenjem miren, kot na primer tako, da so bodiji za dojenčke udobni in iz mehkih materialov. V nadaljevanju smo za vas pripravili še nekaj nasvetov.

Zakaj je hranjenje včasih težavno?

Hranjenje malčka po besedah strokovnjakov v večini primerov poteka nagonsko. Svetovalka za dojenje vam bo povedala, da otrok že takoj po rojstvu razvije sesalni refleks, ki ga imajo vsi sesalci. Nekateri otroci ne razvijejo dovolj močnega refleksa in imajo lahko na začetku težave s sesanjem. Že v porodnišnici vam bo pri reševanju te težave pomagala medicinska sestra, ki bo malčka spodbudila k sesanju. Drugi razlog, zakaj je lahko prenos mleka težaven, leži v tem, da mama ni sposobna proizvajati zadostne količine mleka. V teh primerih je potrebno mleko umetno nadomeščati s prahom.

Težave s prehrano pri otrocih so pogoste

Pri težavah vam lahko pomaga svetovalka za dojenje

Ste vedeli, da je hranjenje otroka veščina, ki se jo lahko naučite? Vseeno ne gre za enostavno veščino, pri kateri boste lahko s čarobnimi bodiji za dojenčke rešili vse. Če boste dovolj dolgo vztrajali, boste lahko svojega malčka uspešno prevzgojili. Hranjenje otroka je ritual, ki ga je potrebno razviti. Naj postane hranjenje prav posebno doživetje. Otroka lahko oblečete v slavnostni bodiji za dojenčke, namenjen samo temu opravilu. Prav tako razvijte posebne prijeme, s katerimi malčku dajete vedeti, da je čas za hranjenje. Predvsem pa je pomembno, da pri dejanju vztrajate vsak dan. Četudi se vam zdi, da vam samo dejanje ne gre od rok, opravilo za nekaj dni odložite in se ga ponovno lotite naslednjič.

Bodiji za dojenčke prav tako pomembni

Med hranjenjem lahko, vsaj na začetku, pride do težav, saj je bodoča mamica pod stresom in lahko med samim procesom prenosa mleka pride do manjših nesreč. Razlitje mleka je ena izmed možnih nesreč. Za bolj udobno hranjenje vam predlagamo, da so bodiji za dojenčke narejeni iz 100 % bombaža ali ostalih naravnih materialov, ki dobro vpijajo tekočino in jih lahko operete na 90 stopinj Celzija. Prav tako naj bodo bodiji za dojenčke dovolj raztegljivi okrog trebuha in naj ne bodo preveč napeti okrog vratu kompleta. Svetovalka za dojenje vam bo verjetno svetovala, da hranjenje opravite na golo kožo, saj na novorojenčka toplota dobro vpliva in ga pomirja. Hranjenje naj poteka v umirjenem okolju, najbolje je, da celoten proces izvedete v postelji.

Izbira udobnega bodija za otroka se vam bo povrnila z boljših počutjem otroka

Kdaj se mora zgoditi prvi podoj?

Prvo hranjenje (prenos mleka) naj bi se odvilo že takoj v porodni sobi in le nekaj ur po tem, ko otrok prijoka na svet. Mleko vsake novopečene mamice je samo po sebi popolno in vsebuje vsa hranila, ki jih novorojenček potrebuje, a prenos mleka kljub temu ne poteka vedno brez težav. Še posebej, kadar mali ne sesa pravilno ali je pri sesanju neefektiven. Mama pod stresom prav tako lahko vpliva na uspešnost prenosa mleka. Svetovalka za dojenje vam lahko še dodatno pomaga z nasveti, katere pridobite z udeležitvijo na seminarjih ali predavanjih. Na hranjenje se pripravite s posebnimi bodiji za dojenčke, ki so namenjeni samo tej aktivnosti. Vsekakor pa v primeru težav poiščite pomoč in pridobite vse ustrezne večine, potrebne za prenos mleka brez težav.

Udeležite se predavanj za vso družino

Še vedno ne veste, če je svetovalka za dojenje prava izbira za vas? Predavanja so sestavljena tako, da boste glavne smernice razumeli tudi vsi tisti, ki s tovrstnimi težavami še niste seznanjeni. Prijazna predavateljica bo tematiko predstavila na zabaven in neobremenjujoč način, saj je poglavitni namen seminarjev, da boste od njih tudi nekaj odnesli. Gre za ABC izobraževanje, kjer se boste seznanili z osnovami in spoznali naprednejše metode prenosa mleka. Prav tako boste lažje razumeli razloge za neuspešno hranjenje in znali efektivno odpraviti težave. Spoznali boste tudi tehnike odstavljanja in se znebili strahu pred neuspehom.

Ostale objave iz iste kategorije:

Lepota, zdravje in moda